Un vídeo ensenya les diferències de 360 cels de tot un any

Amb una càmera que es dispara cada 10 segons instal·lada en una teulada, Ken Murphy ens ensenya com són els dies i les nits que ens sobrevolen durant 12 mesos

Ara
1 min

BarcelonaAquest collage de Ken Murphy resumeix els dies i les nits de gairebé tot un any (360 dies) els escassos 5 minuts d'un vídeo que ha titulat: A History of the Sky. La seva tasca ha estat enregistrar-los tots, des del primer fins a l'últim, per mitjà de fotos que ha anat fent al cel cada deu segons. I per aconseguir unes bones vistes i que aquestes fossin similars dia rere dia, Murphy va instal·lar una càmera a la teulada del Museu Exploratòrium a San Francisco. Des d'allí, la càmera va anar fent captures cada deu segons durant tot un any, ininterrompudament.

Amb aquest material, el creador ha organitzat de forma cronològica els vídeos captats i els ha disposat a la pantalla amb una distribució de mosaic que serveix per veure com són els diferents cels al llarg de l'any. En el transcurs del vídeo, que va de gener a desembre, es pot veure com la nit i el dia s'allarguen i s'escurcen en les diferents estacions. Per aquest motiu, el color blau i el color negre es van alternant en diferents punts de la pantalla a mesura que avança el vídeo.

Les intencions de l'autor eren descobrir "els estampats que crea la llum i la meteorologia en el decurs d'un any".

A l'extrem inferior dret es veu quina hora és en cada moment. Així, ens és més fàcil d'entendre per què cada cel és com apareix retratat en aquests 360 films realitzats amb el sistema time-lapse.

stats