Un virus podria deixar sense connexió més de 250.000 internautes

El nom del virus és DNS Changer i podria afectar fins a 12 països

Ara
1 min

BarcelonaLa voz de América

L'FBI va netejar els servidors per evitar que més persones fossin enganyades. Molta gent ni tan sols es van adonar del problema. Els servidors de rescat van ser posats en marxa fins al mes de març i després es va determinar allargar-ne el servei fins al 9 de juliol, quan seran apagats i molts usuaris es poden quedar sense accés a internet.

Les autoritats estimen que hi ha entre 250.000 i 360.000 ordinadors infectats amb aquest virus en una dotzena de països, incloent-hi els Estats Units i el Canadà.

Programa per a la detecció

L'agència federal té un programa que pot detectar el problema i ajudar a resoldre'l. De fet, es va informar que costa menys d'un minut realitzar una prova de diagnòstic eficaç. Si l'ordinador està infectat, es prendran les mesures necessàries per netejar-lo i salvar-lo. Podeu provar si el vostre ordinador està infectat aquí.

Responsables de Better Business Bureau (BBB) han demanat prendre aquesta precaució com a molt tard demà, dia 9, per evitar quedar-se sense internet en cas que l'ordinador estigui infectat.

Precaucions

També han advertit als usuaris que tinguin extrema cura amb els fraus que es realitzen quotidianament per internet. Com a mesura de recomanació, cal investigar abans de fer clic a una invitació o una oferta que sembli molt temptadora. S'ha d'investigar sobre el negoci o companyia que es publiciti, cal tenir un programa d'antivirus i protegir sempre la informació personal evitant donar dades com el número de la Seguretat Social o de comptes bancaris.

stats