societat

El virus Shrek converteix 30.000 persones en “guapes”

Un atac informàtic va permetre la incorporació de milers de membres a la pàgina web de contactes 'BeautifulPeople.com', pensada exclusivament per a gent “guapa”. Els responsables de la pàgina han hagut de pagar més de 70.000 euros en concepte d'indemnització als nous usuaris, que han sigut expulsats de la pàgina

Redacció
1 min
Beautiful People

BarcelonaEl que estava destinat a ser un lloc web de contactes exclusivament per a “gent guapa” es va convertir durant unes setmanes en un aparador obert a tothom.

BeautifulPeople.com va patir el mes passat un atac informàtic que va permetre la incorporació de més de 30.000 membres en menys de sis setmanes. El virus, batejat amb el nom de Shrek en honor al famós ogre d'animació, va bloquejar l'aplicació d'accés que permet que els membres de la comunitat decideixin si un nou usuari compleix els requisits de bellesa per entrar a formar part de la comunitat.

Però el goig de sentir-se “guapos” els ha durat poc als nous membres. Segons informa The GuardianThe Guardian, un cop solucionat l'atac informàtic, els responsables de la pàgina web han “convidat” els 30.000 nous membres a marxar de la comunitat mitjançant un correu electrònic. “Hem de preservar els principis fundacionals de la pàgina web de només acceptar la gent guapa”, ha dit Greg Hodge, director general de BeautifulPeople.com. El “rentat de cara” ha tingut un cost de més de 100.000 dòlars (uns 70.000 euros) per als responsables de la pàgina, que han hagut de retornar els 25 dòlars mensuals que 4.500 usuaris havien pagat en condició de “membres” de la pàgina web, un cop superat el període gratuït de prova. La pàgina ha obert també un telèfon d'ajuda per donar suport moral a tots els “refusats”.

Es sospita que el virus el podria haver creat un antic empleat de l'empresa. Els responsables del lloc web asseguren que l'atac informàtic no ha vulnerat la privacitat dels membres.

stats