Les antiportades de 'La Razón': la xarxa canvia els "mals estudiants" per polítics del PP

Usuaris de Twitter responen a l'ofensiva del diari contra 5 líders sindicals juvenils amb portades alternatives

Ara
2 min
la razon alternativa 2

BarcelonaAmb la cara de 5 estudiants anònims inaugura 'La Razón' l'edició d'aquest dimecres. Sota el titular "els mals estudiants agiten l'educació", el diari explica arreu de l'Estat quins són els noms, les edats i el currículum dels joves que són els "líders dels sindicats i que han convocat la vaga per al proper dia 22" contra les retallades estatals en educació.

La primera pàgina del diari, que exhibeix la cara d'aquests 5 estudiants, els qualifica de "mals estudiants" i els acusa de tenir un currículum "pèssim" i "una clara vinculació amb el PSOE i altres formacions d'esquerra". Aquest dit acusador del rotatiu no ha passat inadvertit a les xarxes, que ja han reaccionat amb moltes crítiques i també amb portades alternatives que assenyalen casos de corrupció i de resultats acadèmics magres per part d'importants líders polítics espanyols.

A la portada que més ha triomfat a Twitter, la primera d'aquest recull, critiquen Rajoy per "no saber anglès" o per no entendre "la seva pròpia lletra". Sobre Javier Arenas, que ha perdut repetidament les eleccions a la Junta d'Andalusia, diuen que va necessitar "12 anys per acabar dret" i s'ha passat "18 anys perdent eleccions". També protagonitza aquesta portada alternativa la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que tot i tenir diversos títols nobiliaris i ser advocada "envia cartes amb faltes d'ortografia a més de 20.000 professors". El rei Joan Carles, que també forma part de la selecció, destaca per haver "estudiat batxillerat en una escola militar" tot i tenir "una universitat al seu nom". Sense variar gaire el titular original, escriuen: "Els mals estudiants agiten el govern [espanyol]".

Una altra versió de la paròdia, que es titula "Et donem 'La Razón' com als bojos", ubica al capdamunt de la portada Rodrigo Rato, expresident de Bankia, que "va portar Bankia a la bancarrota i que cobrarà 1,2 milions d'euros per això". Sobre la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, afirma que va estudiar dret i que és l'encarregada de "destruir el programa electoral del PP punt per punt". Aguirre, que repeteix entre els elegits, destaca per ser "la reina de les privatitzacions". Carlos Fabra, membre d'una nissaga de polítics de Castelló i expresident de la Diputació d'aquesta província, apareix entre les cares de portada per estar "imputat per diversos delictes fiscals" i per "posar Castelló al mapa mundial". El titular que seleccionen és: "La gentussa amb estudis ens porta a la ruïna".

Una tercera portada que circula per Twitter es bateja amb el nom de 'La Sinrazón i selecciona Esperanza Aguirre per la seva "ideologia medieval", Carlos Fabra per "indispensable per entendre la corrupció" o Ignacio Cosidó –director general de la Policia– per una "càrrega contra estudiants, molts de menors". En aquesta antiportada també apareix el periodista Francsico Marhuenda, director del diari 'La Razón', al qual acusen de "còmplice del govern [espanyol]".

stats