Vídeos 19/08/2011

Un partit amistós entre equips de bàsquet de la Xina i els Estats Units acaba en batalla campal

Una traveta a nou minuts del final va iniciar un monumental baralla entre jugadors del Bayi Rockets xinès i l'equip de la Universitat de Georgetown (EUA) durant un partit a Pequín

Pequín p { margin-bottom: 0.21cm; } Un partit amistós entre l'equip de bàsquet de la Universitat de Georgetown (EUA) i els Bayi Rockets, un dels clubs més potents de la lliga xinesa, va acabar en una espectacular trifulga que va involucrar jugadors de les dues formacions.

Quan quedaven nou minuts per al final del partit, i amb un empat al marcador a 64 punts, una traveta entre jugadors va acabar en una baralla a cops de puny –i fins i tot de cadires–, mentre el públic llançava ampolles d'aigua a la pista. El partit, que se celebrava a Pequín, va haver de ser suspès.

L'encontre coincidia amb la visita a la Xina del vicepresident nord-americà, Joe Biden, per la qual cosa alguns diaris han utilitzat les violentes imatges com a símbol de la creixent rivalitat entre les dues potències. De fet, el vicepresident nord-americà va assistir al partit, però va marxar durant el descans i no va presenciar l'esbatussada.

Aquesta baralla recorda a la que va protagonitzar la selecció de bàsquet xinesa l'any passat en un altre amistós davant l'equip de Brasil, i on també van volar cadires.

stats