Cinema
Vídeos 19/01/2011

Javier Bardem, candidat als Bafta

Entre les cintes seleccionades pel cinema britànic hi ha 'El secreto de sus ojos', 'Cisne negro', 'El discurso del rey', 'Origen', 'Valor de ley' i 'La red social'

Redacció
1 min
Javier Bardem pels carrers de Barcelona durant el rodatge de 'Biutiful'.

BarcelonaL'actor Javier Bardem, candidat a millor actor per Biutiful, d'Alejandro González Iñárritu, haurà de competir amb Colin Firth (El discurso del rey), Jeff Bridges (Valor de ley), Jesse Eisenberg (La red social) i James Franco (127 horas). Bardem ho tindrà difícil. Colin Firth, que interpreta el rei anglès Jordi IV, parteix com a favorit. De moment, l'actor britànic ja ha pogut posar a la seva vitrina el Globus d'Or.

Natalie Portman, que també ja ha guanyat el Globus d'Or en l'apartat femení pel seu paper de ballarina a Black Swan, aspira també al màxim guardó del cinema britànic. Portman té com a rivals Annette Bening i Julian Moore, candidates pel drama lèsbic Los chicos están bien, Noomi Rapace (Los hombres que no amaban a las mujeres) i Hailee Steinfeld (Valor de ley).

Tot apunta que els que més vegades pujaran a l'escenari de la Royal Opera House de Londres el proper 13 de febrer seran els membres de l'equip d'El discurso del rey. La cinta acumula un total de catorze candidatures. La segueix The Black Swan, amb dotze; Origen, amb nou i amb un Leonardo DiCaprio que es mou entre el món conscient i l'inconscient, i 127 Hours i Valor de ley, amb vuit.

Biutiful i El secreto de los ojos rivalitzaran amb la italiana Il sono l'amore, la francesa De dioses y hombres i la sueca Los hombres que no amaban a las mujeres en l'apartat de millor pel·lícula de parla no anglesa. L'artista urbà britànic Bansky és el candidat al millor director novell per Exit Through the Gift Shop, amb Chris Morris per Four Lions.

stats