L'adéu d'Esperanza: l'actualitat en 10 tuits

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va anunciar per sorpresa que abandona l'activitat política. Les xarxes es van posar ràpidament al servei de l'especulació: quins són els motius reals d'aquest adéu sobtat?

Ara
2 min
Esperanza Aguirre, visiblement emocionada, en el moment d'anunciar que abandona la primera línia de la política / EFE

Barcelona1. Oriol Duran (@Odtor), cap de premsa d'ERC a Madrid "Aguirre ha considerat la política com una cosa temporal durant els últims 30 anys que ha tingut el càrrec"

2. Francesc Ribera (@francescribera), músic i regidor de la CUP a Berga "Amb la retirada d'Esperanza Aguirre l'independentisme català perd un dels seus aliats més destacats i eficaços. Gràcies! #AguirreDimite"

3. Jaume Barberà (@JaumeBarbera), periodista "¿[Aguirre] evita ser còmplice de les brutals retallades que encara s'han de fer i així es posiciona per quan caigui Rajoy?"

4. Patricia Hernandez (@PatriciaHdezGut), diputada al Congrés (PSOE) "Llavors, al final, els madrilenys i madrilenyes tindran, no només una alcaldessa que no han escollit sinó també un president que no han votat"

5. Quique Peinado (@quiquepeinado), periodista "La gent se n'alegra molt de la dimissió d'Esperanza Aguirre. Es veu que creuen que de substitut ve el Che Guevara"

6. Pep Riera Font (@PepRieraFont), periodista i filòleg "He trigat a reaccionar, però entenc que Rubalcaba va dir a Mas que si fa cas de la majoria del poble català ell s'hi enfrontarà. Entesos"

7. Francesc J. Hernàndez (@FrancescJHdez), professor "Diu la premsa que José Tomás ha fet la faena del segle XXI. Perfecte, ja poden prohibir els toros fins al segle XXII que no ens perdrem res"

8. Xabi Barrena (@XabiBarrena), periodista "L'empresariat es creu que el pacte fiscal si que és possible? Que no suposa fer-ho trontollar tot? Com ha canviat aquesta gent"

9. Eloi Cortés Serra (@eloicortes), secretari general de l'AJEC i estudiant "Qui es queixi perquè avui els treballadors i treballadores dels transports públics fan vaga, que pensi com seran si els privatitzen"

10. Àngel Garreta (@angelgarreta), periodista i fotògraf "A part de drets i reivindicacions (justes o no) no serem un país normal fins que una protesta o vaga afecti l'amo, i no els clients innocents"

stats