El foc és viu, les polèmiques també: l'actualitat en 10 tuits

Encara crema l'incendi de la Jonquera, sobretot a la línia entre Darnius i Terrades, i a la xarxa puja de to el debat sobre les responsabilitats i la relació dels focs amb les retallades. No és l'única polèmica, ja que la gran quantitat de tuits insultants amb Catalunya arran dels fets han indignat els tuitaires catalans. Us oferim la mateixa tria de piulades que apareix en l'edició en paper del diari

Ara
2 min
L'incendi de la Jonquera, a les deu de la nit del 22 de juliol / CÈLIA ATSET

Barcelona1. Salvador Cardús (@salvadorcardus) Sociòleg, doctor en economia

"Del «Piove? Porco governo» al «Crema? Mecagum les retallades!». Trist país, entestat a semblar més una Sicília llatina que una Holanda responsable, i que davant l'actuació irresponsable d'algú en dóna la culpa al govern"

2. Ramon Espadaler (@Ramon_Espadaler) Portaveu adjunt de CiU al Parlament

"A tots aquells a qui els fan nosa els alcaldes i regidors dels pobles petits, que mirin l'excel·lent feina que estan fent amb els focs"

3. Oriol Amorós (@OriolAmoros) Diputat al Parlament (ERC)

"Fa 4 anys vaig aturar un conductor que havia llançat una burilla per esbroncar-lo. Avui se'n deu recordar. #FocEmpordà"

4. Lluís Gibert (@lluisgibert) Advocat

"Posar en dubte la gestió pública enmig de la desgràcia segurament és inoportú, però és millor que la temptació d'amagar realitats"

5. Teo Pérez (@tediperez) Periodista de 'Salvados'

"Quan es carreguin TVE i les autonòmiques «perquè sobren», donar la informació als afectats per futurs #FocEmpordà serà una decisió privada"

6. Brice Lafontaine (@bricelafontaine) Bomber de Perpinyà

"El meu país s'està cremant... Que trist... I les informacions oficials que parlen d'Espanya i França quan es tracta de Catalunya nord i sud..."

7. Joan Tardà (@JoanTarda) Diputat al Congrés (ERC)

"Dubto que a Catalunya, al País Valencià o a les Illes trobéssim una persona que s'alegrés públicament d'un incendi a Castella o a Andalusia"

8. Xavier Monge (@xmonge) Advocat

"@JoanTarda Segur que n'hi ha. L'estupidesa no té pàtria i a casa també en tenim..."

9. Jordi Riera (@jordiriera) Llicenciat en biotecnologia

"Potser caurem amb ells, però es torna tan immensa la distància moral, personal i humana amb Espanya que és difícil imaginar la convivència"

10. Agustín Martínez (@Agus_Martinez58) Periodista

"De Guindos desmentint que Espanya hagi de ser rescatada és com el president d'un club confirmant l'entrenador després d'una derrota"

stats