Els incendis de l'Empordà i la contrareforma de Gallardón: l'actualitat en 10 tuits

La xarxa barreja solidaritat, ànims, angoixa i tristor amb puntes d'indignació pels focs de La Jonquera i Portbou, i indignació absoluta per l'anunci del ministre de Justícia dels canvis en la llei de l'Avortament. Us oferim la mateixa tria de piulades que apareix en l'edició en paper del diari

Ara
2 min
TOLes flames de l'incendi de la Jonquera, al costat d'un aparcament de camions / EFE / ROBIN TOWNSEND

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } 1. José Luis Gallego (@ecogallego) Periodista

"Fugir del foc i saltar al mar per un penya-segat, sabent que és la mort segura, amb només 16 anys: el paradís convertit en infern"

2. Carlos Márquez (@cmarquezdaniel) Periodista d''El Periódico'

"Ahir va fer tres anys de la mort de cinc bombers a Horta de Sant Joan. I avui això de la Jonquera. Quina tragèdia... #incendis"

3. Martí Farrero (@martifarrero) Periodista

"El país, en emergència nacional. Escenes paoroses, esforços sobrehumans al servei dels afectats @bombers @gencat #incendiempordà"

4. Martí Adroher (@martiadroher) Advocat, politòleg, relacions internacionals

"El principal ingredient de la tragèdia és la impotència. #incendiEmpordà"

5. Pep Vila (@pepmariavila) Professor de ciències socials

"Als bombers que lluiten contra el foc i s'hi juguen la vida els retallaran el sou igual com a un funcionari del ministeri de Cultura. Vergonya!"

6. Manel Gazo (@manelgazo) Biòleg

"Ràbia i impotència, intensificades per no poder maleir un culpable. Calor, vent i foc, clima mediterrani. Ara la resta no importa #incendiemporda"

7. Berto Romero (@Berto_Romero) Guionista

"La malformació del fetus no serà motiu per avortar. La sanitat pública et donarà un cop de mà per tirar-lo endavant i... EI, ESPERA!"

8. Michela Romani (@MichelaRomani) Periodista d''Expansión'

"Una cosa és ser conservador, i una altra restaurar la Inquisició. Si el deixem fer, despenalitzarà la violació si la dona porta minifaldilla #Gallardón"

9. Marina Geli (@marinageli) Exconsellera de Salut

"Cal dir NO a Gallardón, NO al PP, NO a un retrocés dels drets de les dones en salut sexual i reproductiva cap al franquisme"

10. Sílvia Casola (@silviacasola) Sociòloga, secretària de la dona de les JERC

"No fem un salt al 1985, volen que el fem al segle XIX: privilegis per a l'Església i les classes benestants i misèria per a la resta. Vivim en un estat feixista"

stats