Un maldecap anomenat dèficit: l'actualitat en 10 tuits

Les preocupacions per la crisi econòmica no descansen ni en dissabte i encenen el debat a la xarxa. Us oferim la mateixa tria de piulades que apareix en l'edició en paper del diari

Ara
2 min
La cancellera alemanya, Angela Merkel. AFP

Barcelona1. Joan Saura (@SauraJoan), senador i president d’ICV , "La crisi de l’euro és l’expressió de la crisi política de la UE. No és possible una moneda si al darrere no té un govern econòmic"

2. Rocío Mtnez. Sampere (@rociomsampere), diputada al Parlament (PSC) "Ara que tots (PSOE, PP, CiU, PSC) hem desviat dèficits, podem deixar de desgastar-nos, assumir que el problema es diu crisi i fer alguna cosa per solucionar-ho?"

3. Ana Oramas (@anioramas), diputat al Congrés (Coalició Canària) "[El govern espanyol] parla molt de la Llei de transparència, però a l’hora de la veritat no volen que el Banc d’Espanya doni explicacions. Per què?"

4. Esperança Camps (@deshabitat), escriptora "La fiscalia depurarà responsabilitats penals en la gestió de les caixes d’estalvi. Ja posats, podria obrir una causa general per depurar responsabilitats penals en la gestió de les administracions i empreses públiques"

5. Josep Grau Santesmas (@josepgrausantes), periodista "Els Ratos, Montoros, De Guindos i altres gurus liberals que abominen de la intervenció de l’Estat no s’han sentit amb Bankia..."

6. Nicholas Kristof (@NickKristof), periodista del NYT "Tot i que [el dissident xinès] Chen està ja fora de perill, la seva mare continua sota el control de les autoritats del govern local i el seu nebot ha de fer front a càrrecs criminals"

7. Xavier Botet (@Xbotet), cirurgià "Madrid, País Valencià i Castella i Lleó (totes governades pel PP) eleven el dèficit espanyol al 8,9%. I nosaltres, pagant, pagant i pagant"

8. Ignacio Escolar (@iescolar), periodista "El nacionalisme, segons [l’assignatura] de Ciutadania del PP, és com el colesterol: n’hi ha del bo i del dolent, de l’espanyol i de l’excloent"

9. José Luis Gómez (@J_L_Gomez), periodista "Agenda alemanya per a Espanya: inspeccions del dèficit, control de la banca a càrrec del BCE... Si no és una intervenció, s'hi assembla. O no?”

10. Jordi Évole (@jordievole), presentador de TV “Encara sort que no hi ha final espanyola de la Champions... Si no la Merkel ens rescata en el descans”

stats