Rajoy calla, els mercats parlen: l'actualitat en 10 tuits

La prima de risc segueix enfilant-se en una jornada en què la paraula "intervenció" ja no ve de nou. Mentre l'executiu espanyol fuig d'estudi, els líders polítics catalans es reuneixen en cimera a la recerca d'una fórmula de consens pel pacte fiscal. Aquesta és la mateixa selecció de piulades que es publica en l'edició en paper

Ara
2 min
Luis de Guindos aquest matí al Congrés

Barcelona1. Maria Jesús Güemes (@mjguemes), periodista “'¿Quant de temps aguanta Espanya amb la prima disparada?', pregunten els periodistes. 'Bon dia', respon Rajoy mentre se’n va del Congrés”

2. Daniel Movilla (@DanielMovilla), advocat “Europa controlarà els nostres bancs. Ens obliga a apujar l’IVA si volem seguir al seu club i demana jubilació als 67. ¿No estem intervinguts?”

3. Ernest Folch (@ernestfolch), editor “El paperot del PSOE-PSC protegint MAFO i escaquejant-se de la comissió de Bankia és la millor explicació del seu declivi

4. Mar Jiménez (@mar_jz), economista i periodista “La crisi econòmica és greu, la financera és dramàtica, però serà la institucional la que dinamitarà Espanya, amb PP-PSOE encenent la metxa #bankia”

5. Joan Ridao (@Joanridao), advocat i exsecretari general d’ERC “Recordo quan, no fa gaire, els experts donaven per fet que si la prima de risc se situava per sobre del 500 punts bàsics ens rescataven segur...”

6. Ferran Falcó (@ferranfalco), diputat al Parlament (CiU) “A la prima de risc no la para ni el primo del Zumosol. Tenim un problema institucional gravíssim. I el PP no ha millorat la credibilitat”

7. Rocío M. Sampere (@rociomsampere), diputada al Parlament (PSC) “538... Tots esperant la prima límit quan la pregunta és què fem per combatre-la

8. Xavier Botet (@Xbotet), cirurgià “Si a Catalunya féssim, cada 2 mesos, una Marató per la pobresa, trigaríem mil anys per recollir el que el govern del PP es gastarà a Bankia”

9. Maiol Roger (@maiolroger), periodista “Duran al costat d’Oriol Pujol en la cimera del pacte fiscal. Quin poc tacte, no hi han posat ningú del PP per separar”

10. Joseph Wiesenthal (@TheStalwart), subdirector del ‘Business Insider’ “¿Ningú a Europa s’adona que és una ironia que per rebaixar tensions es doni a Espanya més temps per assolir els objectius de dèficit?”

stats