Rescats, préstecs, intervencions i eufemismes: l'actualitat en 10 tuits

El possible rescat de Catalunya encén la xarxa i el debat polític pren el relleu als incendis com a protagonista absolut del dia. Us oferim la mateixa tria de piulades que apareix en l'edició en paper del diari

2 min
El Govern "estudiarà les condicions" del rescat autonòmic

1. Ernest Folch (@ernestfolch), editor "Us diran que el rescat és unpréstec. No. El rescat és senzillament la liquidació del’autonomia i la pèrdua de tot poder polític"

2. Andreu Orte (@aorte), politòleg i consultor a la UOC "Fracàs en el relat de laGeneralitat: dos anys parlant de deutes de l’Estat i ara li demanadiners. Demanes diners a qui te’n deu?"

3. Carles Noguera (@carles_noguera), investigador científic "És com si ens robessin la cartera al metro i després vingués el lladre a dir-nos que ens intervindrà l’economia domèstica per ajudar-nos"

4. Anna Simó (@AnnaSimo), portaveu d’ERC al Parlament "Demanar que t’intervinguin, ho vesteixis d’ICO4 o del que sigui, no quadra amb demanar laindependència fiscal #parlament"

5. Víctor Maceda (@VictorMaceda), periodista del setmanari 'El Temps' "Ara ve quan li expliquen a Merkel que és com si Berlín rescatara Baviera. I mor d’un infart"

6. Roberto.G (@robersestao), periodista "Els mateixos que en ple debat per les retallades tenen el seu escódel Congrés buit són els que et diuen que s’ha de treballar devalent"

7. Constantino Romero (@constanromero), locutor, actor, doblador i presentador "Llegeixo sorprès alguns tuits sobreCatalunya, els catalans i el foc que donen molta pena. Els qui diuenaquestes atrocitats haurien de reflexionar"

8. Anna Bosch (@annabosch), corresponsal de TVE a Londres "Els periodistes de vegades som així.La crònica de la BBC sobre l’economia espanyola arrenca amb lesimatges de l’incendi i els boscos cremats"

9. Jaume Viñas (@Jaume_Vinas), periodista de 'Cinco Días' "MAFO demana anar a l’hemeroteca. Anem-hi, doncs. Informe anual del Banco España 2011 (280 pàgines). "Costes laborales" hi apareix 30 vegades; "Bankia", dues"

10. Lucía Taboada (@TaboadaLucia),periodista de la Cadena SER "Vosaltres no ho sé però jo m’imagino Merkel refrescant-se aquest estiu en una piscina de plàstic al seu menjador en pro de l’austeritat"

stats