La llengua s'entortolliga: l'actualitat en 10 tuits

Mascarell i Duarte encenen el debat de l'idioma del Premi Nacional de literatura: s'hauria de concedir a llibres en castellà? Aquesta és la mateixa selecció de piulades que es publica en l'edició en paper

Ara
2 min
El conseller de cultura, Ferran Mascarell

Barcelona1. Roc Casagran (@roccasagran), professor i escriptor "La diglòssia es combat amb discriminació positiva. Donar un premi nacional de literatura a qui escriu en la llengua forta és de suïcides"

2. Aleix Renyé (@aleixrenye), bloguer "Posats a donar premis catalans pel broc gros suggereixo a Mascarell i Duarte no oblidar els escriptors nord-catalans que escriuen en francès"

3. Víctor Alexandre (@valex_cat), escriptor "És curiós que el discurs de la 'pluralitat' només serveixi per afavorir sempre la llengua espanyola a Catalunya, mai a l'inrevés"

4. Hèctor López Bofill (@lopezbofill), professor de dret a la UPF "Abans de parlar d'escriptors en castellà potser que els premis 'nacionals' s'atorguessin en un marc de Països Catalans"

5. Arcadi Alibés (@Arcadi42), periodista d'esports de TV3 "No entenc com es pot arribar a plantejar que un llibre escrit en un altre idioma es pugui considerar literatura catalana"

6. Ernest Maragall (@ernestmaragall), diputat al Parlament (PSC) "Ballesteros: des de quan la comoditat personal compta en l'actuació política? El PSC és propietat dels seus dirigents? No ho crec. Vols dir que no és el PSC qui ha de pensar si està còmode en la seva posició a Catalunya?"

7. Jordi Goula (@jordigoula), economista i periodista "Hi ha 10.500 autònoms menys del gener al juliol (Seguretat Social). I els altres com aguanten? No havia promès algú una llei d'emprenedoria?"

8. Xisco Bellès (@labollanumero8), educador social "Retallar recursos als sectors de població amb risc d'exclusió social és una decisió ideològica. Confessar-se després, no basta. #pecatgreu"

9. Meius Ferrés (@mferres), 'social media manager' a la UdG "Cartells i menús en rus a la costa perquè, esclar, ha augmentat el turisme rus. Però... fins on ha de créixer el turisme interior perquè siguin en català?"

10. Maria Muñoz (@mariadelamiel), assessora financera "Els diners tornen a Espanya abans del rescat, sobretot comprant deute a curt termini. 'Compra amb el rumor i ven amb la notícia...'"

stats