aplicacions mòbils

Una empresa catalana llança una aplicació mòbil per localitzar els fills

DondeEsta permet saber la localització d'un dispositiu mòbil enviant-hi un SMS. L'aplicació és per a sistemes operatius Blackberry, Windows Mobile, Symbian i Android

Redacció
2 min
DondeEsta

BarcelonaL'empresa catalana Counterpoint S.L. ha desenvolupat una aplicació mòbil que permet conèixer la ubicació d'una persona mitjançant l'enviament d'un missatge SMS.

DondeEsta remet un missatge de text amb la localització exacta d'un dispositiu mòbil quan l'usuari de l'aplicació li envia un SMS amb el text "???". El propietari del dispositiu mòbil ha d'haver autoritzat, prèviament, els contactes que poden localitzar-lo.

Pol Gerbeau, l'emprenedor català que ha desenvolupat l'aplicació, ha explicat que la idea li va sorgir després de veure la desesperació de la seva veïna per intentar localitzar el seu fill de 12 anys, que no arribava a casa. “Ens vam posar a buscar-lo i, després de recórrer el barri, el vam trobar jugant al parc amb un amic. En aquell moment vaig començar a pensar en com evitar aquesta preocupació dels pares i el resultat va ser DondeEsta", ha afegit Gerbeau.

L'aplicació funciona amb sistemes operatius Blackberry, Windows Mobile, Symbian i Android i és operable en qualsevol indret del món.

El servei fa temps que gaudeix d'un cert èxit a Mèxic, EUA, Índia i Veneçuela, i se'n fa ús a més de 150 països arreu del món. Gerbeau s'ha proposat ara arribar a les famílies catalanes i espanyoles.

L'emprenador català ha destacat que la privacitat és un punt clau en la tecnologia de DondeEsta i ha assegurat que “només els familiars o amics que hagin estat autoritzats poden localitzar el mòbil buscat".

L'aplicació es pot descarregar des de la pàgina web del projecte i té un cost que oscil·la entre els 3,90 euros, per un mes de servei, fins als 29,90 euros per disposar de l'aplicació durant tot un any.

stats