tecnologia

Apple i Google, citats al Congrés dels EUA

Les firmes hauran de comparèixer el 10 de maig per parlar sobre el rastreig dels moviments dels usuaris que, suposadament, duen a terme els 'smartphones' i 'tablets' que utilitzen els seus sistemes operatius

Afp
1 min
Apple i Google

BarcelonaEls legisladors nord-americans han citat els dirigents d'Apple i Google a participar en una audiència del Congrés dedicada a la vida privada, en el context en què aquests dos gegants de la informàtica i la comunicació han estat acusats de seguir el rastre dels moviments dels usuaris dels seus dispositius mòbils.

El senador demòcrata Al Franken, que presideix la subcomissió de privacitat, tecnologia i llei, va anunciar que celebrarà una audiència el 10 de maig dedicada a la protecció de la intimitat en el camp de les tecnologies mòbils.

El funcionari va precisar que havia convidat tant representats de Google i Apple com funcionaris del ministeri de Justícia i de la Comissió Federal de Comerç.

Investigadors britànics van presentar la setmana passada un estudi segons el qual Apple hauria inclòs en l'última versió del seu sistema operatiu per a l'iPhone i l'iPad una funció que permet guardar sobre una pista no protegida un arxiu amb els moviments dels seus usuaris.

Dos dies després, divendres passat, mitjans de comunicació anglosaxons van afirmar que els telèfons amb sistema operatiu Android de Google també enregistren els moviments dels seus usuaris.

"Aquesta audiència és un primer pas per assegurar que les lleis federals protegeixen la privacitat dels consumidors, especialment quan es tracta de dispositius mòbils", ha dit Al Franken.

El Comitè de la Cambra de Representants d'Energia i Comerç, per la seva banda, ha enviat cartes a Google, Microsoft, Nokia, Research in Motion i Hewlett-Packard per preguntar als seus responsables si els dispositius que tenen al mercat segueixen, utilitzen i comparteixen dades relacionades amb el moviment dels seus usuaris.

stats