tecnologia

Apple corregeix la recol·lecció de dades de geolocalització

La companyia ha llançat una nova versió del seu sistema operatiu: l'iOS 4.3.3 permetrà desactivar la funció de localització i escurçarà el temps d'emmagatzemament de la informació

Redacció
2 min
Actualització iOS 4.3.3

BarcelonaLa companyia Apple ha llançat l'actualització 4.3.3 del seu sistema operatiu iOS per acabar amb els problemes relacionats amb l'emmagatzemament de la localització dels usuaris a través dels seus dispositius mòbils.

L'actualització es pot descarregar a través de la botiga online iTunesonline i és aplicable als dispositius iPhone 3GS i iPhone 4, iPad i iPad 2 i iPod touch.

Quan els clients activen l'actualització accedeixen a una pantalla on se'ls explica que la nova versió “conté canvis a la base de dades de la memòria cau de localització d'iOS”.

Segons informa The New York Times, l'actualització esborrarà completament la informació quan l'usuari desactivi el servei de localització i passarà a ser una informació encriptada. La nova versió també escurçarà el temps d'emmagatzemament de la informació i reduirà la mida de l'arxiu guardat per facilitar una resposta més ràpida en cas que l'usuari sol·liciti el servei de localització.

La polèmica al voltant de l'emmagatzemament de dades va sorgir a finals d'abril, quan investigadors britànics van descobrir l'existència d'un arxiu en els dispositius iPhone d'Apple. La setmana passada Steve Jobs, fundador i CEO de la companyia, va sortir al pas de la polèmica per desmentir que utilitzessin les dades enregistrades per seguir la localització dels seus usuaris. Apple va afirmar que utilitzava les dades de la memòria cau únicament per calcular la localització d'un dispositiu en cas que un usuari sol·licités aquesta informació, i va dir que aquest sistema era més ràpid que la utilització de satèl·lits GPS.

El debat sobre l'enregistrament de dades es va ampliar a Google pocs dies després, quan es va fer públic que el sistema operatiu Android disposa d'una funcionalitat similar. Les dues companyies estan citades el proper 10 de maig al Congrés dels EUA per parlar sobre el rastreig dels moviments dels usuaris, en el marc d'una audiència dedicada a la protecció de la intimitat en el camp de les tecnologies mòbils.

stats