Catalan Network: allunyats però connectats

Entre l'experiència de viure a fora i l'anhel de tornar

Teresa Turiera
3 min
Catalan Network: allunyats però connectats

Politòloga i periodistaL'octubre del 2012 el diari ARA estrenava la Catalan Network, una nova comunitat digital per donar a conèixer els catalans que viuen fora de Catalunya i un punt de contacte i d'intercanvi d'idees entre ells mateixos.

"Fem un cafè a Bombai?"; "¿Algú sap on es reuneixen catalans per veure el Barça des de Basilea?"; "Acabo d'aterrar a Riad. ¿Algun català em pot fer un curs accelerat dels costums a l'Aràbia Saudita?"; "Estic fent un estudi de mercat sobre els aliments preparats als EUA. ¿Em podeu ajudar i dir els preus de productes que trobeu al supermercat?"; "Vull exportar cava de l'Anoia. ¿Algú interessat a fer de distribuïdor?; "Busquem reusencs per Anglaterra!"

Aquestes són algunes de les converses que es troben cada dia a través de la Catalan Network. De Califòrnia a Stuttgart, de Johannesburg a la Patagònia, de Luxemburg a Auckland, de París a Tel Aviv. Estudiants, investigadors, artistes, enginyers i emprenedors de tots els sectors professionals comparteixen en aquesta xarxa la seva visió del món, de Catalunya i dels països on viuen.

Compartir experiències

L'objectiu de la Catalan Network és que la distància no sigui un impediment per compartir idees, coneixements i experiències en altres països; que es pugui contactar fàcilment amb catalans establerts a qualsevol punt del món i que es doni a conèixer la seva trajectòria professional. Durant aquest any de vida, la Catalan Network ha servit, per exemple, de punt de partida per constituir la primera associació internacional de guies turístics en català, o perquè un grup de mares emprenedores amb fills petits posessin en marxa Patufets al món , una plataforma amb recursos d'aprenentatge del català i d'intercanvi d'experiències quan els fills de catalans o de parelles mixtes creixen immersos en altres llengües.

Cada setmana la Catalan Network presenta una associació o iniciativa d'interès per als catalans que viuen a l'estranger: des dels casals catalans fins a grups de professionals d'un sector concret o col·lectius que organitzen activitats culturals. També es publica setmanalment una entrevista amb un català o catalana que ens parla de la seva trajectòria professional, del país on viu i de què li agradaria poder-se endur si un dia torna a Catalunya. Catalans que fan d' ambaixadors cada dia a cada racó de món.

A la Catalan Network s'hi pot trobar, a més, una agenda cultural diària amb actes protagonitzats per catalans a qualsevol ciutat del món, informació sobre tot el que passa a Catalunya, blogs de catalans des de diverses ciutats del món, una secció sobre com ens veu la premsa internacional i un mur de participació a través del qual es poden demanar contactes, orientació per instal·lar-se en un determinat país, compartir idees, etc.

El registre a la Catalan Network és gratuït, i els usuaris gaudeixen d'ofertes i avantatges especials del diari ARA. L'activitat de la Catalan Network també es pot seguir diàriament a través de Twitter (@ARACatnetwork), Facebook i LinkedIn.

---------------------------------------------

Les xifres de la Catalan Network

550 membres registrats

Els membres de la Catalan Network registrats gratuïtament poden contactar altres membres a través del mur, introduir temes de debat i participar en els fòrums.

Més de 2.600 seguidors a Twitter

A través del Twitter la Catalan Network (@ARACatNetwork) fa seguiment i difusió diaris de l'activitat dels seus membres, així com de totes les notícies que poden ser d'interès per a la comunitat catalana a l'exterior.

Més de 800 amics a Facebook

La pàgina de Facebook creix cada dia i és des d'on es fa difusió de les activitats de les diferents organitzacions i entitats que agrupen la diàspora catalana.

stats