Internet

Facebook contracta el 'hacker' de la PlayStation 3

George Hotz, més conegut amb el sobrenom 'GeoHot', és el responsable del desbloqueig de l'iPhone i del pirateig de la consola de Sony. El 'hacker' hauria sigut contractat per desenvolupar la nova app de Facebook per a l'iPad d'Apple. La companyia no ha confirmat la incorporació del jove pirata informàtic a la seva plantilla

Redacció
1 min
El 'hacker' George Hotz, conegut amb el sobrenom de 'Geohot'

Barcelona“Si no pots combatre'l, uneix-t'hi” (o contracta'l). Aquesta sembla ser la màxima que ha seguit Facebook en fitxar el famós pirata informàtic George Hotz, més conegut amb el sobrenom Geohot.

Ha sigut el propi Hotz l'encarregat de fer pública la notícia a través de les xarxes socials. El hacker ha fet una piulada a Twitter que remet a una publicació al seu perfil de Facebook (restringit als seus 'amics') en què assegura que “Facebook és un lloc fantàstic per treballar”.

Geohot va tocar el cel dels hackers amb només 17 anys, quan va aconseguir alliberar l'iPhone per poder ser utilitzat amb qualsevol operador. El seu nom va tornar a ocupar les pàgines de la premsa quan Sony el va portar davant la justícia per haver penjat a la seva pàgina web informació per piratejar la consola PlayStation 3. La disputa es va saldar amb un acord extrajudicial tancat entre la companyia i el pirata informàtic.

Aquest fet hauria motivat la successió d'atacs informàtics que el col·lectiu activista Anonymous va perpetrar contra diverses pàgines web de la companyia Sony entre el març i l'abril d'aquest any, que va suposar el robatori de dades de més de 100 milions d'usuaris.

Facebook no ha confirmat la incorporació del jove hacker però, segons publica TechunwrappedTechunwrapped, tot apunta que s'encarregarà del desenvolupament de la nova aplicació que Facebook ha anunciat per a l'iPad, la tauleta electrònica d'Apple.

stats