tecnologia

Google presenta un nou portàtil sense disc dur

El Chromebook sortirà al mercat el 15 de juny a través de les firmes informàtiques Samsung i Acer

Redacció
2 min
Chromebook, el portàtil basat en 'cloud computing'

BarcelonaLa segona jornada de la conferència de desenvolupadors de programari Google I/O 2011 va estar marcada per un nou llançament de Google. Si abans d'ahir el gegant d'internet anunciava la posada en marxa de Google Music, un nou servei per emmagatzemar música online, ahir la companyia del cercador més popular de la xarxa llançava la seva oferta d'ordinadors portàtils.

El Chromebook és un dispositiu dissenyat per operar íntegrament en núvol (sense necessitat de disc dur), basant-se en aplicacions i sense necessitat d'instal·lar-hi programari.

El portàtil dissenyat per Google portarà incorporat el sistema operatiu Chrome i sortirà al mercat el 15 de juny als EUA, França, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos, Itàlia i a l'Estat espanyol.

El preu de sortida serà a partir de 349 dòlars (uns 246 euros) i els primers fabricants a distribuir-lo seran Samsung i Acer.

A diferència d'un portàtil basat en la tecnologia Apple o Microsoft, el Chromebook s'ha concebut per fer ús exclusivament del programari existent a la xarxa, de manera que els continguts s'allotgen en bases de dades externes, igual que un correu electrònic, motiu pel qual seran accessibles des de qualsevol ordinador amb connexió a internet.

Segons els desenvoulpadors del Chromebook, el sistema de computació en núvol permet que el temps d'arrencada de l'ordinador es redueixi a 8-10 segons i que el programari estigui sempre actualitzat per Google, sense que l'usuari hagi de fer cap gestió.

Sundar Pichai, vicepresident de la divisió Chrome de Google, va assegurar que "els Chromebooks tenen diverses capes de seguretat instal·lades”, de manera que no caldrà disposar de cap antivirus a l'ordinador.

Actualment, el navegador Chrome té més de 160 milions d'usuaris arreu del món.

Google ha ofert un pla especial per a la distribució del Chromebook en empreses i centres educatius, basant-se en una subscripció per tres anys. Les entitats que s'acullin a aquest programa hauran d'abonar 28 dòlars mensuals (uns 20 euros) per usuari en empreses i 20 dòlars (uns 14 euros) per usuari en centres d'ensenyament. Les prestacions rebudes seran els aparells i el suport tècnic de Google, que es compromet a reemplaçar els ordinadors en cas de problemes.

stats