Liébana recomana reformes laborals

L'economista inaugura el nou curs del Tecnocampus

Bernat Vilaró
2 min
Gay de Liébana ha inaugurat el nou curs del Tecnocampus de Mataró | TECNOCAMPUS

BarcelonaL'economista Josep Maria Gay de Liébana va inaugurar el nou curs del Tecnocampus en un acte a l'auditori d'aquesta universitat de Mataró. En la seva intervenció va parlar de la situació de la crisi i de les seves apostes per reconduir l'economia tant a Catalunya com a l'Estat espanyol. Així, Liébana va apostar per un canvi de model que passi per modificacions estructurals en la formació, el mercat de treball o la gestió pública.

Liébana va indicar que la situació econòmica no és bona, que el deute de les administracions continua disparat i que "l'economia espanyola i la catalana estan estancades", amb nivells d'atur altíssims si es comparen amb els del conjunt d'Europa. L'economista va demanar esforços reformistes perquè "el pitjor que ens està passant és que els joves marxen en no veure futur en el nostre país". La formació dual, el contracte únic o la recuperació de la indústria són algunes de les receptes que va plantejar.

En l'acte també hi van intervenir el president del parc del Tecnocampus de Mataró, Miquel Rey, i el director general de la universitat, Jaume Teodoro, que van apuntar que el creixement dels propers anys ha permès que la xifra d'estudiants dels onze graus i els dos màsters universitaris se situï vora els 2.500 alumnes, quan fa tres anys era d'uns 1.300. Des d'aquest nou curs tots els estudis estan adscrits a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). L'aposta per la innovació, amb nous graus com el de logística o el de videojocs i aplicacions interactives, ha permès crear una demanda nova que respon a la realitat del mercat.

Finalment, el secretari general de la UPF, Pelegrí Viader, va indicar que l'adscripció única és un pas endavant per al projecte universitari de la ciutat. En la cloenda, el primer tinent d'alcalde, Joaquim Fernàndez, va demanar que estudiants, empresaris i professorat "no deixin de somiar", per "imaginar un futur ple de reptes".

stats