Megaupload, l'èxit de les descàrregues on-line

Fundada el 2005, el portal d'emmagatzematge i d'intercanvi d'arxius no ha parat de créixer. Ha anat millorant els seus serveis alhora que en creava de nous

Ara
2 min

BarcelonaL'empresa Megaupload Limited fa fundar la pàgina web d'emmagatzematge i d'intercanvi d'arxius Megaupload el 21 de març de 2005 a Hong Kong, com un dels portals principals de descàrrega directe de continguts digitals. Fins al seu tancament, Megaupload comptava amb més de 150 treballadors i havia aconseguit més de 170 milions de beneficis.

Tan sols tres anys després Megaupload ja comptava amb 10 milions de visites, sobretot gràcies a la gratuïtat dels seus serveis. Amb el pas del temps la pàgina havia de trobar la manera de premiar als seus usuaris més assidus, com també els més veterans.

D'aquesta manera va néixer el compte Premium, que dotava de continguts excepcionals a aquests usuaris, a més de permetre que descarreguessin arxius sense cap tipus de límits, ni de temps ni de quantitat de pes d'arxius descarregat. A més, les descàrregues podien ser simultànies i es realitzaven a una velocitat superior.

Fins i tot, el Prémium de Megaupload també permetia als usuaris ingressar una quantitat diners que es podia canviar per continguts propis de la pàgina web.

Els usuaris que accedien de manera gratuïta als serveis de Megaupload, en canvi, tan sols podien optar a descarregar-se arxius d'un en un, i la velocitat de les baixades era més lenta que les descàrregues Prèmium. Tot i això, els usuaris del Megaupload gratuït gaudien d'un servei que s'anava perfeccionant any rere any.

MegaVídeo

Una de les claus de l'èxit de Megaupload és la plataforma MegaVídeo, un portal web de vídeo streaming que permet emmagatzemar pel·lícules senceres i sèries, en un intent de perfeccionar YouTube.

MegaVídeo es va convertir de seguida en una de les principals pàgines de descàrrega de films i sèries.

Dos anys de nous serveis

A finals de novembre del 2010 Megaupload estrenava un nou servei d'emmagatzematge i de distribució de fotografies (Megapix), de projecció de vídeos que els propis usuaris gravaven a casa seva (Megalive), de venda de música (Megabox), i fins i tot un sistema que donava suport a nous projectes empresarials, especialment de joves (Megafund).

stats