Twitter s'obre al català

La xarxa anuncia que ja està disponible per rebre les traduccions i incorporar-les al seu sistema

Ara
1 min
Twitter

BarcelonaFinalment, Twitter s'obre al català. L'empresa californiana ha anunciat que ja se li poden fer arribar les traduccions per incorporar-les al seu sistema, com ha avançat el col·laborador de l'ARA i un dels principals impulsors de la campanya per aconseguir-ho, Albert Cuesta.

També s'incorporen el basc, el grec, l'ucraïnès, el txec i l'afrikaans. Aquestes sis llengües, que s'afegiran a les 28 que ja parla Twitter, són les més reclamades des que van posar en funcionament el centre de traducció, l'any passat.

Per tant, els responsables de la companyia asseguren que estan "molt emocionats" d'anunciar que "obre el seu centre de traducció" a aquests idiomes. Això significa, que tothom que vulgui participar-hi ja pot començar a treballar en aquesta versió catalana col·laborativa de Twitter. I donen les gràcies en cada un dels sis idiomes escollits en aquesta fase.

Ara, per tant, els parlants de la llengua poden incidir en les decisions sobre el vocabulari oficial de Twitter en català. S'haurà de decidir, per exemple, si els missatges s'anomenen 'tuits' o 'piulades'. L'Ara.cat us pregunta què preferiu en una enquesta.

stats