Internet

Wikileaks suspèn la publicació de documents "temporalment" per problemes financers

L'organització assegura en un comunicat que el bloqueig imposat per les principals companyies de crèdit els obliga a dedicar-se íntegrament a la recollida de fons durant un temps

Ara
1 min

BarcelonaWikileaks deixa de publicar documents secrets durant un temps indefinit. Així ho ha informat la xarxa de Julian Assange en un comunicat en el qual, segons informa Associated PressAssociated Press, la plataforma online assegura que se centrarà "temporalment" en recollir fons per finançar-se. L'organització subratlla que el bloqueig imposat per les grans companyies de crèdit, com Visa, MasterCard, Western Union, PayPal i Bank of America, no els deixa cap altra opció. La plataforma assegura que ha deixat d'ingressar el 95% de les donacions que podria haver rebut a causa d'aquest bloqueig.

Les principals companyies financeres van decidir boicotejar l'organització fundada per Assange després que publiqués uns 250.000 cables del departament d'Estat dels Estats Units.

L'organització ha llançat una campanya global amb l'eslògan WikiLeaks needs you (Wikileaks et necessita) per demanar als seus seguidors que els ajudin a finançar-se. La platafoma explica en un escrit penjat a la pàgina web les diferents vies per contribuir a la causa saltant-se el bloqueig financer.

stats