TECNOLOGIA

Amazon.es, el 15 de setembre

Fonts del sector confirmen el desembarcament de la gran botiga nord-americana per internet. De moment només es podrà comprar material físic. Els 'e-books' trigran una mica més

Efe
1 min

BarcelonaLa botiga per internet Amazon arribarà finalment a Espanya abans de final d'any, segons han confirmat a EFE fonts de la indústria editorial. La botiga no funcionarà encara com als Estats Units. L'arrencada es farà amb la venda de material físic –llibres, discos, vídeos i electrònica. Els e-books trigaran una mica més a arribar.

El proper 14 de setembre, el vicepresident d'Amazon per a Europa, Greg Greeley, visitarà Espanya per compartir "un anunci molt important" que els portaveus d'Amazon no han precisat, però que s'espera que estigui relacionat amb la data de llançament de la pàgina amb el domini .es.

L'editora de Roca Editorial, Blanca Rosa Roca, ha informat a EFE que el passat mes d'agost la seva companyia va tancar un acord de distribució amb Amazon per a Espanya i que l'únic detall que coneix de l'arribada de Amazon.es és que es produirà "després de l'estiu".

Roca ha destacat "la gran avantatge" que té Amazon, que segons aquesta editora és el fet que "el dispositiu Kindle estigui directament lligat a la llibreria, fet que facilitarà les passes per realitzar qualsevol compra de continguts".

Per Luis Solana, fundador de Libros del Asteroide, editorial que està negociant un acord de distribució a través de Amazon.es, "Amazon ja ha demostrat als Estats Units que té capacitat per crear i desenvolupar mercat de llibres digitals, cosa que fins ara no han aconseguit els actors del sector que treballen a Espanya ".

La botiga per internet Amazon s'ha consolidat com el més gran i més diversificat portal de vendes en línia del món des del seu llançament el 1995.

stats