Comunicació

Facebook treballa perquè els menors de 13 anys puguin ser-ne usuaris

Facebook estudia mecanismes per admetre els menors de 13 anys com a usuaris. Actualment ja hi ha 7,5 milions d'usuaris d'aquesta franja d'edat a la xarxa social, que hi entren falsificant l'edat

Efe
2 min

Nova YorkFacebook, l'empresa creada per Mark Zuckerberg, ha començat a desenvolupar una tecnologia que permetria l'accés a la xarxa social als menors de 13 anys sota supervisió paterna, segons ha informat avui el diari 'The Wall Street Journal'. Així, la xarxa social que ja connecta 900 milions d'usuaris al món ampliaria encara més l'espectre de població que l'utilitza per comunicar-se i per tant els seus ingressos, però la decisió també dóna peu al fet que es generin preocupacions sobre la privacitat.

Actualment, la política de la xarxa social és la de no admetre com a usuaris els menors d'aquesta edat, encara que molts d'ells hi pertanyen perquè menteixen a l'hora d'introduir la seva edat quan s'obren un compte. La legislació federal nord-americana requereix als llocs web que obtinguin una autorització paterna verificable abans de recollir dades personals dels menors.

Connectar els comptes de pares i fills

Segons el rotatiu novaiorquès, la firma està provant diferents mecanismes que inclouen connectar el compte dels nens amb el dels seus pares, cosa que permetria als progenitors decidir qui pot ser "amic" i qui no, i quines aplicacions poden usar els menors. Encara no hi ha una data en què aquest servei començaria a funcionar.

Executius de l'empresa implicats en el desenvolupament d'aquesta tecnologia han dit al diari que d'aquesta manera també podrien cobrar als pares pels jocs que es baixen els nens.

El debat de la privacitat

El rotatiu recorda que les autoritats federals nord-americanes estan preocupades per la manera en què la xarxa social protegeix la privacitat dels usuaris, i la utilització de la xarxa social per part dels nens afegeix preocupació per possibles casos d'assetjament cibernètic.

A Facebook, per la seva banda, també el preocupen els riscos als quals s'enfronta davant les autoritats de regulació i la seva reputació davant d'aquesta situació, "però creuen que no poden fer gaire cosa més que buscar les maneres d'establir controls que puguin formalitzar aquesta presència a la pàgina", diu el diari financer.

"Informes recents han subratllat com n'és de difícil fer complir les restriccions sobre l'edat a internet, especialment quan els pares volen que els seus fills accedeixin a continguts i serveis digitals", han assenyalat al diari les fonts sobre aquesta nova tecnologia. Segons dades de la revista 'Consumer Reports' publicades el 2011, hi ha 7,5 milions de menors de 13 anys que són usuaris de Facebook, i entre ells 5 milions tenen menys de deu anys.

stats