Les millors paròdies del 'Gangnam Style'

Una presó, uns nuvis, uns socorristes –que van acabar acomiadats–, famosos i més homenatgen un dels vídeos més vistos de la història del YouTube

Ara
2 min

BarcelonaAl món del YouTube de vegades es viuen fenòmens aparentment inexplicables, que seran dignes d'estudis sociològics les properes dècades. Un d'ells és l'èxit viral sense precedents de 'Gangnam Style', el vídeo musical del cantant sud-coreà Psy, que en poc temps ha esdevingut un dels 5 vídeos més vistos de la història del YouTube. El títol de la cançó fa referència a l''estil Gangnam', que és un dels districtes de Seül, que en les últimes dècades ha passat de ser el més pobre a ser un dels barris més rics i influents del país.

El seu èxit, esclar, ha anat acompanyat d'una multitud de paròdies i homenatges. En recollim les 10 millors:

  • 1. Els presos: Els interns del Centre Provincial de Detenció de Cebu, a les Filipines, ballen plegats la coreografia –ja s'havien adentrat, i amb molt d'èxit, al món del YouTube amb un homenatge a 'Thriller', de Michael Jackson.
  • 2. Els nuvis: Tant una parella que es casava com els convidats al seu casament, celebrat a la zona de San Francisco, són els protagonistes d'aquest homenatge, amb una producció notable que combina el fenomen del Gangnam amb un altre, el dels vídeos de boda.
  • 3. Els militars: Els vaixells, molls i equipaments de la marina dels EUA són l'escenari d'aquesta paròdia, protagonitzada per membres d'aquesta divisió d'Annapolis (Maryland).
  • 4. Uns dibuixos animats: 'My Little Pony' (El meu petit poni), una popular sèrie de dibuixos animats per a nens als EUA, no ha volgut perdre's l'oportunitat de parodiar, també, el 'Gangnam Style'. La versió no té la mateixa innocència que els capítols de la sèrie.
  • 5. Els socorristes: Un grup de socorristes californians van decidir gravar el seu propi homenatge al fenomen coreà. En el seu cas, però, això va tenir conseqüències: quan els seus caps van veure el vídeo, els van acomiadar.
  • 6. El Mas del Polònia: Catalunya ha viscut el seu propi fenomen relacionat amb el 'Gangnam Style': el 'Mas Style', la paròdia protagonitzada per Artur Mas i altres membres de CiU.
  • 7. Ai Weiwei: El dissident xinès Ai Weiwei es va apuntar a la moda, i en el seu cas va titular la paròdia 'Canoima Style', un joc de paraules que fan servir els internautes xinesos per burlar la censura a la xarxa.
  • 8. Ban Ki-moon: Fins i tot el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, no s'ha pogut resistir a la cançó: va deixar-se gravar aprenent la coreografia de la mà del mateix Psy, i va reconèixer que li tenia enveja perquè, per culpa seva, ha deixat de ser el sud-coreà més famós del món.
  • 9. Britney Spears: La popular cantant nord-americana va aparèixer al programa que presenta Ellen Degeneres i, també assessorada per Psy, va aprendre a ballar el 'Gangnam Style'.
  • 10. 'Gandalf Style': El personatge de la saga d''El senyor dels anells' –un imitador, és clar– també ha imitat el videoclip, aprofitant la semblança del nom del mag ideat per Tolkien amb el títol de la cançó.

I com a extra, l'original: el vídeo de Psy.

stats