serveis online

Sony Online Entertainment pateix un robatori de dades bancàries que afecta usuaris espanyols

L'atac es va produir entre el 16 i el 17 d'abril i podria haver afectat a més de 24,6 milions d'usuaris del servei de videojocs 'online'

Redacció
1 min
Sony Online Entertainment

BarcelonaSony Computer Entertainment ha anunciat avui el robatori de dades de la seva companyia de videojocs online, que podria haver afectat a 24,6 milions d'usuaris.

La companyia nipona informa en el comunicat que, segons una investigació realitzada per consultors de seguretat i enginyers, un atac informàtic produït entre el 16 i el 17 d'abril hauria robat les dades de 24,6 milions de comptes actius de Sony Online Entertainment, a més d'informació de bases de dades del 2007.

La companyia ha confirmat que s'han robat 12.700 números i les dates de caducitat de targetes de crèdit i de dèbit de fora dels Estats Units, i 10.700 registres de targetes de dèbit de clients d'Àustria, Alemanya, Holanda i Espanya.

Segons l'informe, les dades robades als 24,6 milions d'afectats inclouen el nom, l'adreça, el correu electrònic, la data de naixement, el gènere, el número de telèfon, el nom i la clau d'accés. Als usuaris de comptes a Àustria, Alemanya, Holanda i Espanya, també se'ls hauria robat, a més a més, les dades referents al número de compte, el nom de client, el nom d'usuari del compte i l'adreça del client.

Sony Online Entertainment (SOE) ofereix videojocs online per a totes les plataformes virtuals, incloent ordinadors personals, PlayStation 3, telèfons mòbils i xarxes socials. Entre els videojocs de més èxit destaquen EverQuest, Champions of Norrath, PlanetSide, Free Realms, The Clone Wars i DC Universe Online.

L'anunci del robatori de dades a la plataforma de videojocs online SOE arriba només un dia després que la companyia nipona assegurés el progressiu restabliment dels serveis de PlayStation Network juntament amb mesures compensatòries per als usuaris afectats.

stats