Xarxes

La xarxa social Google+, oberta a tothom

La companyia anuncia el final de la fase de proves. La plataforma inclou les cerques de Google i millora les 'Quedades' amb el llançament del servei de videoconferència per a dispositius mòbils

Redacció
2 min

BarcelonaGoogle ha confirmat que finalitza la fase de proves de Google+, després de 90 dies en què ha introduït un nombre similar de novetats a la xarxa social. De fet, en un article publicat al seu blog, la companyia assenyala l'obertura del servei com “la funcionalitat número 100”, que preveu tenir llesta en els propers dies. No obstant, un missatge a la pàgina web principal del cercador ja ho anuncia des d'aquest dimarts a la tarda.

Google va llançar la versió en proves de la seva xarxa social a finals de juny. L'anunci va generar un gran interès i el nombre d'usuaris ha anat augmentat de manera exponencial, malgrat que no hi ha dades oficials sobre el nombre actual de registres. Algunes webs, com ComScore, assenyalen una xifra aproximada de 20 milions d'usuaris, dotze setmanes després del seu llançament.

L'obertura del portal ve acompanyada d'altres novetats, com la inclusió de les cerques de Google a la interfície de la xarxa social i importants millores en el servei de "Quedades" (Hangouts).

+Quedades: més llocs, més persones, més funcions

Un dels serveis més populars de la xarxa social, i que millor rebuda ha tingut per part dels usuaris, són les videoconferències a l'estil Skype que Google+ ofereix a través de l'aplicació Quedades. Ara la companyia ha decidit reforçar aquest servei i ha llançat la versió per a dispositius mòbils, que ja està disponible per al sistema operatiu Android, i pròximament ho estarà per a iOS (Apple). Aquesta és la principal novetat que ofereix el servei, però n'hi ha d'altres en fase de proves que estarien disponibles en els propers dies. Entre elles, la companyia destaca la pantalla compartida, que permetrà compartir fotografies o altres elements audiovisuals en directe, mentre la videoconferència continua en curs. La integració de Google Docs, per poder escriure o compartir un document mentre s'utilitza el xat de vídeo, i les Quedades amb nom són les altres dues novetats destacades. Aquesta última permetrà que els usuaris puguin conversar sobre un tema en directe amb altres usuaris, a través de converses etiquetades, una funcionalitat que flirteja amb els hashtags de Twitter, pero amb el plus del vídeo i l'àudio que no ofereix la xarxa social de les piulades.

stats