20-D

MÉS emfatitza el discurs de força autòctona de cara a les estatals

Presenta el lema de campanya, “Et sentiran. Ara MÉS” i s'ofereix com la veu “pròpia” i “independent” de Balears

MÉS emfatitza el discurs de força autòctona, “pròpia” de Balears i “independent”, amb vista a les eleccions estatals del proper 20 de desembre. La crítica al “centralisme” de Madrid, que MÉS considera “gran part del problema” de la situació per la qual passen les Illes, és present en les primeres intervencions del candidat al Congrés dels Diputats, Antoni Verger.

En les passades autonòmiques de maig, MÉS va obtenir els seus millors resultats amb una campanya diferent, en positiu, netament progressista i posicionant-se en qüestions clau de manera clara i senzilla, sense necessitat d'alçar banderes tradicionals de la formació en l'àmbit nacional o lingüístic. La campanya d'ara, tot i que a un altre nivell, guarda similituds amb l'anterior, però en les primeres intervencions es comença a intuir que MÉS jugarà sobretot a voler ser la veu directa de Balears a Madrid, no sotmesa a les directrius de partits estatals.

“Et sentiran, ara MÉS”, és el lema elegit per la formació, que ja deixa entreveure que MÉS vol ser la garantia que a Madrid se sentirà la veu de Balears. Els líders de la formació, Biel Barceló i Fina Santiago, juntament amb el candidat al Congrés i la candidata al Senat, Sara Martín, han presentat aquest dilluns una campanya que defineixen com a “fresca” i “de tu a tu”. Tot i que les primeres enquestes no els concedeixen representació, la formació diu que en té una que els augura un diputat a Madrid, una fita que no ha aconseguit mai ni el PSM –principal força de MÉS– ni les coalicions que ha liderat.

L'objectiu, ha manifestat Verger, és que arribi a Madrid “una veu independent i pròpia” com la seva.
Ara més que mai”, ha advertit Verger, és el moment que es faci sentir a Madrid una veu pròpia de Balears que defensi els interessos d'una comunitat infrafinançada per l'Estat. “El centralisme és gran part del problema”, ha advertit el cap de cartell, qui ha reivindicat que MÉS es podrà dedicar a fer feina directament per Balears perquè no haurà de respondre als interessos dels grans partits a les Corts. “És el moment que a Madrid ens escoltin”, ha recalcat Verger, sobretot quan en la pròxima legislatura s'haurà d'aprovar la modificació dels sistema de finançament autonòmic.

A banda de denunciar el “centralisme” que, segons ell, es visualitza en infraestructures com l'AVE quan a Mallorca no arriba ni un euro per a trens, MÉS s'oferirà també com la força progressista autòctona, que vol “representar la clamor social dels carrers” contra la “desigualtat” i la “precarietat laboral”, una política “al servei de la gent” que plantegi també un canvi en el model productiu.

Més continguts de

El + vist

El + comentat