BARÇA
Esports 30/05/2013

Abidal: "Volia continuar jugant en el Barça, però el club ho veu diferent i ho respect"

El Barça vol que Abidal torni al club per fer de "director de totes les escoles" quan abandoni el futbol en actiu

Ara
2 min
Abidal a la roda de premsa / AFP

BarcelonaEl francès Éric Abidal ha explicat el seu futur en una roda de premsa a l'auditori de la seu social del club, acompanyat del president, Sandro Rosell, i tota la plantilla del primer equip. Un cartell amb la frase "Merci, Abidal" ha presidit l'acte. Al final, Abidal ha abraçat tots els jugadors, un per un, entre aplaudiments.

Abidal ha agraït el suport dels metges del club, com el doctor Medina, els companys d'equip, els tècnics i els familiars. El francès ha explicat que "volia continuar jugant en el Barça, però que el club ho veu diferent i cal respectar-ho. Tornaré, valoraré aquesta oferta". Abidal, emocionat, s'ha acomiadat dient "Visca el Barça". El defensa ha dit que "vull continuar jugant, però primer s'ha d'acabar el contracte amb el Barça. Ara tocarà escoltar ofertes, però primer m'agradaria que el míster em fes jugar i poder acomiadar-me del Camp Nou. Vull jugar, ja que la salut m'ho permet, després ja tornaré al club". Dirigint-se als aficionats, Abidal ha dit que "sempre portaré la gent del Barça al cor, sempre m'ha donat força".

Abidal ha reconegut que encara no ha rebut cap oferta per al futur i que valorarà amb la seva família el que farà la propera temporada. "He treballat fort per tornar al camp amb la camiseta del Barça, el meu somni era continuar-hi. Ara, respect el que ha decidit el Barça". El jugador admet que "el meu cas és molt complicat, he lluitat molt, he saltat tanques que ningú no havia saltat. Em sent bé i cal seguir jugant, si després els metges diuen que cal deixar el futbol, ja ho pensarem".

Segons el francès, "he parlat amb Tito, Zubi i Rosell per saber què pensava tothom del cas. El president em va dir que havien parlat tots i que era una decisió de club. Al final, la darrera cita va ser amb Josep Maria Bartomeu i Zubizarreta, amb la proposta per al meu futur. Una decisió difícil d'acceptar, però cal fer-ho. La darrera reunió va ser fa uns 10 dies".

Rosell: "Éric tornarà al club"

Rosell ha recordat que Abidal podrà ser el "director tècnic de totes les escoles del club quan torni", un cop decideixi retirar-se del futbol. Sandro Rosell ha explicat que "Abidal ha donat una lliçó de vida que no podrem oblidar mai, la seva lluita és patrimoni universal, i ara forma part de la història del Barça". Rosell ha explicat que "no és senzill dir no a un jugador com ell, que l'estimes. No ha estat fàcil", amb referència a la proposta del francès de renovar per més d'una temporada.

Rosell ha deixat clar que no es retirarà el dorsal 22, ja que no s'ha pensat fer-ho mai al primer equip de futbol. El president ha afegit que "aquesta era una decisió de club, consensuada entre tots", referint-se al cos tècnic i la secretaria tècnica. Sobre les raons per no renovar el jugador, Zubizarreta no ha volgut fer-ne una anàlisi "purament futbolística, ja que engloba tots els matisos del que s'ha viscut darrerament. Són raons molt complexes".

stats