L'exrector de Selva, imputat per una nova denúncia d'abusos sexuals

Avui ha declarat a Inca per una denúncia d'una menor de 12 anys per uns fets que succeïren, presumptament, el mes de febrer passat

Tornen imputar l'exrector de Selva, Antoni Cano, per abusos sexuals a menors. Cano, que es troba jubilat, fou apartat per l'Església, el més de març passat en transcendir la denúncia d'un antic escolanet per abusos durant els anys 80 i 90. En aquest nou cas, es tractaria d'abusos per un cas més recent. Cano ha declarat aquest matí al jutjat d'Inca. La denunciant, en aquesta ocasió, és una menor de 12 anys.

La Guàrdia Civil ha imputat Cano després de rebre la denúncia en el marc de la investigació que ja es duu a terme contra ell. Els investigadors van confirmar l'existència d'indicis suficients per imputar el religiós per un presumpte delicte d'abusos sexuals sobre una nina de 12 anys que s'hauria produït el mes de febrer passat.

Precisament, el mes de febrer passat, un antic escolanet de Selva va presentar una denúncia per abusos contra l'exrector, a qui acusà d'haver abusat d'ell sexualment durant els anys 80. L'antic escolanet, que ara té uns 40 anys, presentà la denúncia a la Guàrdia Civil i la ratificà davant el jutjat d'Inca. També la formulà davant el Tribunal Eclesiàstic. El denunciant al·lega que fou víctima d'abusos sexuals per part de Cano, però també implica altres capellans en la participació de bacanals. Concretament denuncia l'actual rector de sa Pobla, Joan Pons, que fou rector de Calvià en l'època a què fa referència el denunciant, i hi implica un altre capellà, del qual no revelà el nom perquè ja és mort.