El Govern analitzarà cas per cas la readmissió d’empleats públics acomiadats per Bauzá

L’Executiu apunta que s’estudiarà a SFM i a entitats de Medi Ambient, però avisa que hi ha moltes places que ja no existeixen

El Govern del Pacte estudiarà, cas per cas, la situació dels treballadors públics acomiadats per l’anterior Executiu de José Ramón Bauzá per valorar si poden ser reincoporats. Així ho ha apuntat aquest dimarts la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, qui també ha reconegut que en els casos que les places ja hagin estat amortitzades no podran recuperar-la i que en la resta s’haurà de tenir en compte les necessitats de les diverses empreses del sector públic.

Cladera responia així la pregunta formulada pel diputat de Podem Carlos Saura, que, en realitat, només ha verbalitzat la petició que ha fet a aquest grup un ciutadà que va ser acomiadat per l’Executiu anterior a través del nou sistema de participació ciutadana que ha posat en marxa Podem. Tot i que la pregunta feia referència a interins acomiadats i plantejava la seva reincorporació com s’ha anunciat que passaria a Castella-la Manxa, la consellera ha advertit que la major part d’acomiadats han estat empleats laborals de les empreses públiques.

La consellera ha recordat que molts d’aquests acomiadaments, que es van fer sense pagar indemnitzacions i sense preavís, estan sent considerats nuls pels tribunals i el Govern calcula que aquest fet està suposant un cost públic de prop de 10 milions d’euros perquè es condemna el Govern a pagar indemnitzacions i salaris de tramitació. Ha advertit que en molts d’aquests casos, la reincorporació és improbable perquè les places que ocupaven aquests empleats s’han amortitzat i, per tant, ja no existeixen. Però ha reconegut que hi ha casos a SFM o a empreses públiques de Medi Ambient que s’hauran d’estudiar, cas per cas, per veure si se'n pot produir la reincorporació en funció també de les necessitats d’aquestes empreses.

Cladera ha sentenciat que darrere l’acomiadament de treballadors públics que va portar a terme Bauzá no hi havia eficiència, sinó que en molts casos hi havia causes ideològiques, però no ha aclarit si el Govern retirarà els recursos contra les sentències inicialment favorables als treballadors públics, tal com li havia demanat el diputat de Podem.

Més continguts de