Un concursant de 'Mujeres y hombres y viceversa' condemnat a pagar 12.000 euros per una agressió homòfoba a Palma

Ell i tres companys, que han admès els fets, van increpar i agredir dues víctimes. Una d'elles va quedar inconscient a terra i li van seguir donant cops

Quatre homes d'entre 24 i 36 anys han estat condemnats aquest divendres per una agressió homòfoba que van cometre a Palma a l'abril de 2013. Els acusats hauran d'assumir una pena de sis mesos de presó, que podran substituir per una multa de 720 euros, i a pagar una indemnització de 12.000 euros a una de les víctimes que va estar hospitalitzat una setmana.

Els acusats han admès els fets i han arribat a un acord de conformitat amb la defensa. Un dels condemnats, que es fa dir Maikel, va participar en un reconegut programa de televisió, ' Mujeres y hombres y viceversa'. Tots quatre han estat condemnats per un delicte de lesions amb la circumstància agreujant de discriminació per raó d'orientació sexual i amb l'atenuant de reparació del dany causat.

Els fets que s'han jutjat van ocórrer sobre les 5.30 de la matinada del 6 d'abril de 2013 a les escales de Can Barbarà de Palma, quan els quatre acusats es van posar d'acord en increpar i agredir dos joves, amb la intenció de represaliar la seva orientació sexual, quan es trobaven en una actitud afectuosa.

Al crit de "Què mireu maricons de merda?" i després de llançar-los una pedra, els van perseguir escales amunt, segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia. Un dels agressors va colpejar violentament al cap a un dels joves, que va caure immediatament a terra, on l'agressor inicial i els altres tres van continuar donant-li puntades de peu i cops de puny mentre romania inconscient. També van agredir l'altre.

Poc després d'abandonar el lloc van tornar a perseguir i a donar cops a les víctimes quan intentaven fugir. Com a conseqüència de l'agressió, un dels ferits, que és qui serà indemnitzat, va patir trauma orbitari, contusió frontal, hemorràgia subracnoïdal, hemorràgia temporal i fractures en l'òrbita de l'ull dret , lesions que va trigar 83 dies a curar, dels quals 7 va estar ingressat a l'hospital.

A més va rebre atenció psicològica perquè pateix seqüela per trastorn d'estrès posttraumàtic. L'altre agredit també va patir hematomes i erosions en diverses parts del cos.