JUTJATS

Tornen a imputar el batle d'Alaró, que defensa la seva innocència

Joan Simonet està citat a declarar per presumpte assetjament laboral a una treballadora

El batle d'Alaró, Joan Simonet (PP), juntament amb la regidora de Neteja i Esports, Maria Antònia Cifre, i una responsable d'àrea de l'Ajuntament, Dolores Alzamora, està imputat per presumpte assetjament laboral, contra la llibertat sindical i lesions a una treballadora de l'Ajuntament. La jutgessa d'Instrucció número 3 d'Inca ha admès a tràmit la querella interposada per la denunciant, C. C., i ha citat a declarar els responsables municipals els propers 9 i 10 d'abril.

Simonet ha lamentat la nova imputació i ha defensat la seva innocència, de la qual té proves documentals, ha dit. Segons ha explicat el primer edil, la treballadora és una persona "problemàtica" amb els companys de feina. La denunciant treballava al centre sanitari, d'on se la va haver de canviar a causa de queixes de la resta de personal, ha indicat. "Li ho vàrem comunicar per escrit i no hi va presentar cap recurs", ha afegit. En canvi, la denúncia explica que quan la treballadora va ser elegida delegada sindical, l'any 2010, va començar una "vertadera campanya d'assetjament i desautorització" contra ella.

Segons la querella, Simonet li hauria notificat el cessament com a coordinadora, sense previ avís, i l'haurien substituïda per Alzamora. Llavors, relata la denúncia, hauria començat l'assetjament, denegant-li temps de descans, impedint-li gaudir de dies lliures i vacances o negant-li l'entrega de material adequat, fet que li provocà dos accidents "a causa del calçat que duia posat".

Simonet es refereix a aquests fets d'una altra manera. Segons ha explicat, la querellant va presentar una denúncia contra la coordinadora de neteja (Alzamora), que va dur a l'obertura d'un expedient administratiu. Després que cinc treballadores acusassin la querellant de ser mala companya de feina, l'expedient es va arxivar i fou llavors quan se n'obrí un altre contra la denunciant.

C. C. fa feina a l'Ajuntament des de l'any 2007. Actualment està de baixa per depressió, segons ha informat el primer edil.

Candidatura

Aquesta imputació s'afegeix a una altra per presumpta prevaricació pel cas dels pisos del Fantasio i fa encara més difícil que Simonet pugui presentar-se com a cap de llista a les eleccions municipals del 24 de maig, tot i que ja ha estat presentat com a candidat. El Partit Popular s'ha reafirmat avui en la seva decisió de no admetre imputats a les llistes.

El batle alaroner ha lamentat avui aquesta situació: "Estic en mans de tercers", ha dit. L'agrupació del PP d'Alaró mantindrà una reunió amb afiliats divendres vespre, en la qual es debatrà la candidatura als comicis.

 

Més continguts de

El + vist

El + comentat