ALCÚDIA
Societat 05/07/2013

Alcúdia no allarga l'horari a les terrasses

La instal·lació de limitadors de so l'any 2004 ha reduït un 90 per cent les queixes

Margalida Bonnín
2 min

Alcúdia.L'ordenança municipal reguladora de renous i vibracions d'Alcúdia s'actualitzarà d'acord amb la normativa vigent, tal com s'aprovà inicialment ahir en el ple. En el text actual, vigent des de 2004, s'hi introduiran algunes modificacions, com la prohibició als bars de posar música abans de les 10 del matí, tot i que es mantindrà l'obligació d'aturar-la a les 00.00, un horari que s'allarga fins a les 5.30 en el cas de les discoteques. Pel que fa a les terrasses, les grans generadores de renous, s'ha mantingut la limitació a la mitjanit per recomanació de la Policia Local, malgrat que "la primera intenció era allargar l'horari fins a la 1 de la matinada, perquè a l'estiu la gent sopa tard", indica Martí Ferrer, regidor de Manteniment.

Segons assegurà ahir Salvador Argente, agent de la Unitat de Renous de la Policia Local, el problema de soroll a Alcúdia és al carrer i no als locals, ja que les queixes per bars i discoteques han disminuït un 90% gràcies a la instal·lació de limitadors de renou l'any 2004, quan s'endurí l'ordenança. Des de llavors, tots els locals alcudiencs disposen d'aquest dispositiu que controla que no se superi el màxim de decibels i que està supervisat per la Policia, que els instal·la, els precinta i en fa el manteniment. Segons Argente, l'any passat es registraren tan sols una cinquantena de queixes en 6 mesos.

Activitat nocturna

Alcúdia és el municipi que conté més bars i locals del nord de l'illa. Durant l'estiu, és el lloc triat per sortir de nit tant per turistes com per joves dels pobles dels voltants. Per això, amb la voluntat de conciliar el turisme i l'oci amb el descans, sovint la normativa s'interpreta d'una manera més "laxa" i els agents permeten, per exemple, tenir les terrasses obertes mitja hora més del que marca la norma, sempre que no hi hagi queixes.

stats