Alcúdia també liberalitza els horaris comercials

El ple sol·licita que les grans superfícies puguin obrir tot l'any

L'Ajuntament d'Alcúdia ha aprovat avui l'ampliació de la declaració del municipi Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) a tot l'any amb els vots del PP, la regidora Carme Garcia i El Pi i l'abstenció del PSOE. Amb aquesta mesura, que serà ratificada per la Conselleria d'Economia, tots els comerços de més de 300 metres quadrats de superfície podran obrir tots els dies de l'any amb total llibertat horària.

La batlessa, Coloma Terrassa (PP), ha manifestat que no es vol perjudicar "ni les grans empreses ni el petit comerç". També ha dit que amb l'entrada del nou any alguns comerços han començat a tancar en diumenge, fet que ara es vol evitar. El portaveu d'El Pi, Miquel Àngel Llompart, ha opinat que és "injust" que els municipis hagin de decidir aquestes qüestions.

El 80%, en contra

Mentre que per una banda l'Ajuntament defensa que la majoria de comerciants manifestaren en una reunió que estan a favor de la mesura, per l'altra la patronal Pimeco i l'Associació de Comerciants d'Alcúdia (Acoal) ja havien informat que un 80 per cent del comerç de proximitat hi està en contra. Aquestes xifres sortiren a la llum el mes de desembre passat, quan el ple ja havia de discutir aquesta qüestió i la deixà damunt la taula.

Tot i que la Llei de comerç estableix uns criteris perquè un poble sigui declarat ZGAT, realment basta que el ple ho sol·liciti perquè se li concedeixi. Així doncs, la petitició ha estat aprovada en pobles no turístics, com Vilafranca.