Balears 31/07/2013

Un ferri de Baleària s'incendia a la mar i arriba a Alcúdia remolcat

El vaixell Jaume I feia la ruta Barcelona-Ciutadella-Mallorca. Els passatgers es queixen de la manca d'informació i atenció durant l'incident

A. Travesset
2 min
El vaixell ha arribat a Alcúdia remolcat

PalmaEl ferri de la empresa Baleària Jaume I, que feia la ruta Barcelona-Ciutadella-Mallorca, ha patit un incendi a la sala de màquines durant la darrera part del trajecte, a poques milles d'Alcúdia. El vaixell ja va sortir amb retard de Ciutadella, i a les 00.29 d'aquesta matinada, es va produir l'incendi.

"Començàrem a veure molt de fum, i sentir olor de cremat. Va venir un membre de la tripulació i sembla que el va aconseguir apagar", ha explicat a l'ARA Balears un dels passatgers que viatjava dins l'embarcació de Baleària. Però aquest mateix passatger assegura que no els donaren "cap tipus d'informació". "L'actuació de la tripulació i el capità va ser lamentable, ja que hi comtinuava havent molt de fum, i només repetia per megafonia que ens posàssim tranquils que tot aniria bé", ha afegit.

Els passatgers es reuniren per iniciativa pròpia en una de les sales: "la que menys fum tenia, però així i tot en respiràrem molt, sense que se'ns donàs cap protocol d'actuació, ni cap indicació de seguretat com si havíem de posar-nos les armilles salvavides".

Passades les 3 d'aquesta matinada, el vaixell ha arribat al Port d'Alcúdia remolcat. Molts passatgers han hagut d'esperar encara bastant de temps per poder retirar el cotxe "perquè una de les portes també s'havia espenyat i no hem pogut tenir el vehicle fins a les 5 del matí. Un veritable caos i, sobretot, una manca de professionalitat increïble perquè la tripulació es va amagar quan hi havia nervis a bord", remarca aquest passatger.

Finalment no s'hi ha registrat cap ferit, només situacions de tensió, que, en opinió d'uns quants passatgers que han parlat amb ARA Balears i n'han enviat fotografies, "la gestió de la situació ha estat terrible. El personal no està preparat o ha rebut ordres de desaparèixer. Només els cambrers han donat la cara", han apuntat.

stats