El Consell de Mallorca comença les gestions per a protegir el bust de l'emperador August

Aquesta mesura ha estat acordada durant la reunió que ha mantingut la comissió de Patrimoni Històric després d'examinar l'informe tècnic lliurat el passat 25 d'agost pel servei de Patrimoni Històric del Consell

El Consell de Mallorca ha anunciat avui l'inici de l'expedient per a declarar Bé d'Interès Cultural el bust de l'emperador August trobat en el jaciment romà de Pollentia (Alcúdia) amb el propòsit d'evitar que l'escultura surti fora del territori espanyol.

Aquesta mesura ha estat acordada durant la reunió que ha mantingut la comissió de Patrimoni Històric després d'examinar l'informe tècnic lliurat el passat 25 d'agost pel servei de Patrimoni Històric del Consell i que reconeix la rellevància històrica i artística d'aquesta figura.

El Consell de Mallorca ha afegit que d'aquesta manera "pretén assegurar la protecció del bust en funció de les disposicions que marca la legislació de Patrimoni Històric de les Illes Balears, i evitar, en aquest sentit, que la figura pugui ser traslladada fora del territori espanyol".

El bust va ser trobat durant el segle XVI i des del XVIII està al Casal Can Pueyo, de Palma, formant part de la col·lecció dels marquesos de Campofranco.

Es tracta d'una figura cronològicament situada entre finals del segle I abans de Crist i inicis del segle I després de Crist i la seva qualitat no té paral·lelisme amb cap altra escultura romana que hagi estat trobada a l'illa fins ara, segons indica l' tècnic.

Aquesta figura que prinformeesenta a l'emperador romà August està feta en marbre blanc i va sortir dels tallers itàlics especialitzats.