Detingut un membre de la Camorra napolitana fugit i refugiat a Alcúdia

Franco C. tenia el seu domicili i un taller mecànic en el qual treballava al municipi mallorquí. Dues persones més han estat arrestades a la Península i a Canàries

La Guàrdia Civil ha detingut tres membres de la Camorra napolitana que havien fugit de la justícia italiana i s'havien refugiat a l'estat espanyol, un d'ells a Alcúdia, a Mallorca, segons ha informa avui l'institut armat.

Les detencions s'han dut a terme en tres operacions diferents desenvolupades en quinze dies, a més de Mallorca, a Fuengirola (Màlaga) i a Corralejo (Fuerteventura, Canàries). Al municipi mallorquí ha estat arrestat, com a part de l'operació Infants, Franco C., de 47 anys, membre de la Camorra napolitana i que també estava reclamat per Itàlia.

Franco C. va ser localitzat a Alcúdia, on tenia el seu domicili i un taller mecànic en el qual treballava. Després d'una vigilància de diversos dies, els agents de l'Equip de Fugits de la Justícia de la Guàrdia Civil el van detenir el 2 de juny.

Segons la Guàrdia Civil, els arrestos són fruit de la col·laboració internacional entre l'institut armat i les autoritats policials i judicials d'altres països, que han intercanviat informació per a la localització i detenció de delinqüents fugits de la justícia en els seus països i sobre els quals hi havia indicis que poguessin trobar-se a l'estat espanyol.

Així, el maig passat els carabinieri d'Itàlia van informar la Guàrdia Civil del possible parador de tres membres de la Camorra napolitana que podrien estar residint en diverses províncies espanyoles.

Fruit de les investigacions, el 21 de maig els agents van detenir a Fuengirola, dins de l'operació Mitto, Maurici L., de 47 anys, un italià que tenia una ordre europea de detenció i lliurament per formar part d'una organització criminal.

Maurici residia a Espanya des de 2008 i es dedicava al trasllat internacional de vehicles sostrets i al tràfic de drogues.

L'endemà de la detenció de Franco C. a Alcúdia, l'operació Ammparo va acabar amb l'arrest de Manuel P., de 38 anys, a Corralejo (Fuerteventura).

Aquest detingut estava relacionat amb els 15 membres de clans de la Camorra dedicats al tràfic de drogues a la zona Torre del Greco i Torre Annunziata, a Nàpols, que van ser arrestats pels carabinieri a Itàlia.

Els tres detinguts van ser posats a disposició de l'Audiència Nacional espanyola, que va decretar la seva extradició a Itàlia.