Alcúdia acull dissabte un Ironman de rècord

Prop de 2.500 atletes de 56 nacionalitats diferents prendran part en una prova que també complementa l'oferta turística de l'illa

El municipi mallorquí d'Alcúdia acollirà dissabte, per primera vegada, el Full Ironman Mallorca amb un rècord de participació d'uns 2.500 esportistes de 56 nacionalitats diferents.

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha presentat avui dematí la competició en un acte a la capella del Consolat de Mar, en què ha destacat la importància que té per Mallorca aquest tipus d'actes esportius, ja que complementen de forma adequada la activitat turística de l'illa.

El recorregut del Full Ironman consta d'un circuit de natació de 3,8 quilòmetres al Port d'Alcúdia, 180 quilòmetres en bicicleta en un camí conformat per diferents nivells amb baixades i pujades per les muntanyes de Mallorca, i una marató (42,2 quilòmetres) per la platja del municipi, on estarà ubicada la meta.

L'alcaldessa d'Alcúdia, Coloma Terrasa, ha agraït l'elecció del seu municipi per a la celebració d'aquest esdeveniment, i ha ressaltat que 13 dels participants en l'Ironman són d'aquesta localitat.

Existeixen 13 Ironman de llarga distància a Europa, tres d'ells es realitzen a Espanya (Lanzarote, Barcelona i ara Mallorca) i en els altres països se'n celebra només un.

"Estem molt contents d'aquesta gran acollida, però també d'aquest repte de tenir tants atletes en la prova", ha dit el director d'Ironman Europa, Mig Est i Àfrica, Thomas Diekchoff.

A l'acte també hi ha intervingut l'atleta català Miquel Blanchart Negre, esportista que el 2013 i 2014 va ser segon en l'Ironman Lanzarote i vuitè en l'Ironman 2014 European Championship, de Frankfurt.