Mir (El Pi) serà batle d'Alcúdia i Malondra (PSIB), el primer tinent de batle

Tomàs Adrover, de Gent per Alcúdia, serà regidor de Medi Ambient sense entrar a l'equip de govern

Antoni Mir, d'El Pi, serà el batle d'Alcúdia els propers quatre anys i Pere Josep Malondra, del PSIB-PSOE, serà el primer tinent de batle d'un govern en el qual Tomàs Adrover, de Gent per Alcúdia, gestionarà Medi Ambient sense entrar a l'equip de govern. Quedarà a l'oposició amb el PP, Unió per Alcúdia i Guanyem.

El pacte de govern, signat avui, desenvoluparà el programa únic que han consensuat El Pi i PSIB amb el vistiplau del regidor de Gent per Alcúdia-APIB, Tomàs Adrover. Ambdues formacions han acordat un programa únic d'acció per a la legislatura 2015-2019 que reactivi la ciutat i situï el municipi com un referent a la Comunitat Autònoma.

El futur batle ha assegurat que seran "reivindicatius" amb les necessitats dels ciutadans davant totes les administracions i que el seu programa de govern està obert a les opinions i suggeriments dels ciutadans. En el document de govern presentat avui es fa especial incidència en la transparència en la gestió i es publicarà a la web de l'Ajuntament de manera semestral, on s'informarà de la despesa municipal. A més, cada any es convocarà un ple per debatre i analitzar l'estat de la ciutat.

La rebaixa de l'impost de contribució, l'obertura d'un nou centre de dia al Port d'Alcúdia i l'ampliació dels serveis i cobertures socials per a la gent necessitada i de més dependència són alguns dels assumptes acordats en la taula de negociació. Turisme i comerç, els principals motors econòmics de la ciutat, tindran una atenció especial i es crearà un consell assessor de turisme per augmentar la competitivitat i allargar la temporada.

Per al nou executiu municipal serà important la relació amb les altres institucions. "Estarem molt pendents del que es decideixi a Palma", ha afegit Mir. Per aquest motiu, hi haurà una persona dedicada a negociar i reclamar davant institucions pel bé del municipi. "Per exemple, estam tots d'acord que hem de detenir la importació d'escombraries", ha defensat.