EXCAVACIÓ ARQUEOLÒGICA

Troben un jaciment islàmic davall la capella de Santa Anna

Les tasques en aquesta capella de l'època del repoblament es varen iniciar arran de la trobada de paviments medievals a l'església primitiva

Les excavacions realitzades a la capella de Santa Anna d’Alcúdia han tengut com a resultat la troballa d’un jaciment islàmic i dos cossos enterrats en el subsòl del temple. Les tasques en aquesta capella de l’època del repoblament es varen iniciar arran de la trobada de paviments medievals a l’església primitiva i estrats almohades quan el Bisbat hi va iniciar unes obres per arreglar els problemes d’humitat del temple.

Els resultats de la campanya es varen donar a conèixer ahir durant una visita oficial del Consell de Mallorca a les feines que du a terme l’equip d’excavació de la ciutat romana de Pol·lentia.

Enguany, les excavacions s’han centrat en les zones del Fòrum i la Portella. En el primer cas, l’equip d’arqueòlegs està intentant definir l’arquitectura d’un edifici públic que molt probablement es correspondria amb el macellum (mercat) de la ciutat.

A la Portella, s’ha obert una prospeccció a una de les habitacions de la Casa del Cap de Bronze per determinar l’existència, en una època anterior a la fundació de la ciutat romana, d’un assentament talaiòtic. De fet, l’objectiu de l’equip és determinar si la ciutat va ser fundada sobre un poblat talaiòtic o bé post-talaiòtic.

La campanya d’excavacions d’enguany té les aportacions d’un grup de 8 professors de la Universitat de Portland (Oregon, Estats Units). Aquest grup ha estat fent prospeccions geofísiques a la necròpoli de Can Fanals i també a altres zones limítrofes de la ciutat romana. Al mateix temps, i gràcies a la col·laboració de l’especialista en ports antics Chistophe Morhange, adscrit a la Universitat de Aix-en-Provence, a França, s’han realitzat sondejos palinològics i geològics per tal de localitzar la ubicació dels ports de la ciutat.