Una comunitat cristiana va viure durant l'època islàmica a Pol·lèntia

Les proves fetes a 13 cossos enterrats entre els segles X i XII així ho demostren

Una comunitat cristiana va viure a Pol·lèntia durant la dominació islàmica. Aquest important descobriment, que "canvia la història de la ciutat", segons el codirector de l'excavació, Miquel Àngel Cau, demostra que comunitats de les dues religions varen conviure a Mallorca abans de la conquesta catalana.

Les proves amb carboni 14 fetes a 13 cossos enterrats amb el ritual cristià, mirant cap al cel i no cap a la Meca, han demostrat que aquests no són del segle IV, com es pensava, sinó d'entre els segles X i XII.

Aquest important descobriment és un dels primers resultats que es revelaren ahir durant una visita a l'excavació de la ciutat romana, on fa dues setmanes s'inicià la campanya d'enguany. Les tasques varen començar amb unes prospeccions que han permès investigar el subsòl no excavat de la ciutat, des de la part sud fins al nord, on actualment hi ha l'aparcament. "Hem obtingut molta informació sobre l'urbanisme de la ciutat", va indicar Cau.

Per altra banda, la campanya ha tingut com a resultat el descobriment de l'edifici del mercat o macellum, situat al barri residencial de sa Portella.

En la campanya d'enguany hi participen més de 80 persones i durarà fins al 31 de juliol.

 

Més continguts de