PORT D’ALCÚDIA

El primer creuer arriba a cop de ‘Benvinguts senyors creueristes’

El vaixell fa escala al port amb noves perspectives

El Saga Pearl II, de 164 metres d’eslora, va despertar ahir dematí al moll d’Alcúdia amb 389 passatgers a bord i amb 230 treballadors de la tripulació que els acompanyaven. Tots arribaren carregats de misteris. I és que l’itinerari que ha de seguir el vaixell que transporta els que volen moure’s per la mar amb viatge organitzat és una incògnita per als mateixos passatgers.

Els creueristes dormen vint dies a bord, però no descobreixen quin és el port on han arribat fins que hi desperten. Ahir, després de berenar, quan els viatgers sortiren d’excursió a Alcúdia, a les restes de la ciutat romana de Pol·lèntia i a la península pollencina de Formentor, ja emprengueren el viatge amb bones sensacions. “L’arribada a aquesta badia suau i amable ja ha estat preciosa, esperam veure moltes més coses agradables anant a Formentor”, confessava Barbara Wilson, una mestra jubilada anglesa, quan ahir horabaixa tornava a embarcar per descobrir, avui dematí, que es despertaria a Eivissa.

Torna al desembre

Segons explicaren els responsables del viatge en creuer, la majoria dels turistes que ahir arribaren a Alcúdia provenen del Regne Unit i responen a perfils ben concrets. “Són famílies senceres, jubilats i gent més gran”, informaren. El capità del creuer turístic Saga Pearl II, Wesley Dunlop, va explicar durant la visita que ahir feren al vaixell la batlessa d’Alcúdia, Coloma Terrassa (PP), i el president de l’Autoritat Portuària de Balears, Juan Carlos Plaza, que “tant jo com els altres responsables de la tripulació hem quedat realment impressionats pels paisatges i la cultura d’aquest entorn i ja pensam a tornar a visitar-vos el proper desembre”.

“La veritat és que no passa sovint que decideixin tornar abans d’haver salpat”, admetia Carolina Delgado, l’agent consignatària del creuer. Ella s’encarrega “de gestionar l’arribada al port i coordinar els carregaments dels aliments que es necessiten per al viatge i també la paperassa per aduanes i el port”. Fa feina per a una empresa que té la seu a Barcelona i admet que “cada vegada treballam més a Balears”.

Delgado, a més, s’ha encarregat de gestionar el carregament “d’aliments per a quatre o cinc dies”, que el Saga Pearl II va carregar ahir al Port d’Alcúdia per continuar el viatge.

El capità continuà explicant que la majoria dels turistes “repeteixen any rere any, que cada temporada incorporam cinc ciutats noves i Alcúdia és una d’aquestes noves destinacions”.

Des de les institucions de les Illes Balears, els representants no amagaren les ganes d’impressionar els responsables de la companyia de creuers, i el president de l’Autoritat Portuària i la batlessa lliuraren obseguis al capità del creuer.

A més, l’Ajuntament, mitjançant l’àrea de Turisme, va organitzar una ballada que protagonitzaren els joves integrants de l’aplec de ball de bot Sarau Alcudienc. A més, el Consistori oferí “una desena d’ensaïmades perquè tastin els productes de Balears”, explicà la regidora de Turisme, Josefina Linares, que assistí al comiat dels creueristes. Amb tot, segons informà la batlessa ahir dematí, els turistes tornaran aviat a Alcúdia. I és que dia 29 de maig ha d’atracar un nou creuer al moll, serà l’Azamara Journey.

El + vist

El + comentat