NOUS CONSISTORIS

El nou equip de govern d'Alcúdia gastarà més en sous que l'anterior

La despesa en retribucions augmenta uns 26.000 euros anuals

El nou equip de govern de l'Ajuntament d'Alcúdia (El Pi-PSOE) suposarà una major despesa en retribucions que l'anterior (PP-regidora no adscrita). El ple ha aprovat avui les delegacions de competències i els sous. Hi haurà quatre dedicacions exclusives i una altra del 75 per cent, mentre que durant el passat mandat tan sols n'hi havia quatre d'exclusives. La diferència de despesa anual és d'uns 26.000 euros, segons ha indicat la interventora del Consistori. El Partit Popular, però, ha indicat que seran uns 33.000 €.

El PP ha criticat aquesta apujada de la despesa en retribucions i ha recordat al PSOE les seves crítiques a l'anterior equip per apujar-se l'IPC quan els treballadors públics tenien el sou congelat. Els socialistes han defensat que hi hagi més dedicacions pel volum de feina de l'Ajuntament i han indicat que no s'apujarien l'IPC en cas que es congelassin els sous dels funcionaris. "És una qüestió d'imatge, també", ha indicat el portaveu del PSIB, Pere Malondra.

Els sous

Les dedicacions exclusives de l'equip de govern alcudienc es mantenen en 38.666 € bruts anuals. Seran per a Joaquin Cantalapiedra i Domingo Bonnín, d'El Pi; i per a Pere Malondra i Joan Gaspar Vallori, del PSOE. La dedicació parcial és per a la regidora regionalista Joana Maria Bennàssar, segons ha informat Vallori. El batle, Antoni Mir (El Pi), no té cap dedicació.

Els membres de la corporació que no tenguin dedicació ni exclusiva ni parcial cobraran per assistència a les sessions dels òrgans municipals. Els regidors amb delegacions cobraran 937 € per assistència al ple, i els qui no en tenguin (de l'oposició) en cobraran 416. Pel que fa a les comissions informatives, els edils amb delegacions rebran 265 € i els qui no en tenguin, 156.

L'oposició s'ha abstingut en la votació. El regidor de Guanyem, Antoni Ques, ha apuntat que el seu partit està en contra que els polítics cobrin el triple que el salari mínim interprofessional.

Canvi d'horari

La sessió també ha aprovat un canvi d'horari en les sessions plenàries ordinàries de l'Ajuntament. Passaran de fer-se els matins a fer-ho els vespres. Seran el primer dilluns de cada mes a les 20, llevat dels mesos de juliol i setembre, quan es retardaran una hora més. A l'agost no hi haurà ple.

Tots els partits manco el PP, el qual va passar les sessions als matins durant el darrer mandat, han votat a favor de la proposta. La portaveu popular, Coloma Terrassa, ha defensat que els plens fossin els matins perquè als vespres també hi ha poc públic assistent i per evitar haver de pagar hores extres als tècnics. El batle, per contra, ha apel·lat a la participació i s'ha mostrat favorable a fer-los els vespres per facilitar l'assistència als regidors que fan feina.