Les terrasses d'Alcúdia hauran de deixar pas per als vianants

L'Ajuntament aprova una ordenança d'ocupació de la via pública

Els comerços i restaurants que ocupin carrers i terrasses d'Alcúdia estaran obligats a deixar un pas d'almanco tres metres perquè els vianants puguin passar. És un dels punts de l'Ordenança d'ocupació de la via pública, que el Consistori ha aprovat per unanimitat aquest dilluns vespre. El text també estableix sancions per als comerciants que incompleixin la norma i una retirada de llicència en cas que s'incideixi en la infracció tres vegades.

Malgrat tenir una gran quantitat de carrers amb taules i cadires de bars i restaurants i de mostradors de botigues, Alcúdia  no disposava de cap normativa que regulàs la situació. El Consistori n'inicià la redacció arran d'una denúncia contra la batlessa anterior, Coloma Terrassa i l'exregidor d'Hisenda, Juan Luís González, tots dos del PP, per un presumpte delicte de prevaricació. Se'ls acusava de no actuar per fer llevar les taules i cadires d'un restaurant propietat de la família del regidor, que impedien el pas d'una veïna fins a casa seva.

A partir d'ara, les terrasses només es podran col·locar davant la façana dels negocis als quals pertanyen, sense ocupar les façanes veïnes, excepte si ho acorda la Junta de Govern.

Malgrat que no hi havia ordenança d'ocupació, el Consistori sí que disposa de l'ordenança fiscal que estableix els preus que han de pagar els empresaris per ocupar la via pública.