El temporal provoca 42 incidents a les Illes

La majoria, 17, han estat relacionats amb la caiguda d'arbres

El Servei d'Emergències 112 ha gestionat un total de 42 incidents, des de les 7 fins a les 13.30 hores d'aquest dimarts, a causa de la situació meteorològica adversa que afecta les Illes Balears i que ha obligat la Direcció General d'Interior, Emergències i Justícia a mantenir activat l'índex de gravetat 1 –es decreta quan la informació meteorològica permet preveure la imminència d'un fenomen advers amb una probabilitat d'entre un 40 i un 70%– del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos per mal temps a les costes i vents forts.

La majoria d'aquests incidents, 17, han estat relacionats amb la caiguda d'arbres i objectes a la via. 7 incidents s'han produït per obstacles perillosos a la carretera, 11 per risc de caiguda d'arbres i objectes i 2 per avaria elèctrica, entre d'altres.

Per illes, a Mallorca s'han registrat 23 incidències, la majoria a Palma (10), dos a Marratxí i un als municipis d'Andratx, Banyalbufar, Esporles, Inca, Llucmajor, Pollença, Puigpunyent, Sant Llorenç, Son Servera, Sencelles i Sóller. A Menorca, hi ha hagut dos incidents a Ciutadella, un a Alaior, un al Castella, un al Mercadal i un a Sant Lluí. I a Eivissa, 4 a Eivissa, un a Sant Antoni, quatre a Santa Eulàlia i quatre a Sant Josep.

Pel que fa a les comunicacions, el port de Maó i el de Ciutadella són tancats al trànsit marítim i, quant a l'estat de les carreteres, no es permet circular per precaució, a causa del fort vent, per la carretera que va del port de Pollença al cap de Formentor.

Segons ha informat la Direcció General d'Interior, Emergències i Justícia mitjançant la informació facilitada per l'Aemet, els fenòmens costaners es perllongaran fins demà, dimecres, a totes les Illes amb intervals de força 7 a 8 de vent del Nord amb mar brava a desfeta i onades de 4 a 7 metres. Pel que fa als vents, per aquest dimarts s'esperen ratxes màximes de 90 quilòmetres per hora a Eivissa i Formentera, mentre que a Mallorca (serra de Tramuntana, nord i nord-est) i a Menorca el fort vent continuarà fins a dimecres amb ratxes màximes de 110 km/h.