PRESSUPOST MUNICIPAL

Algaida congela els impostos per segon any i incrementa un 4% el seu pressupost

Els veïns voten per adobar la teulada del menjador escolar com a obra urgent dins el pressupost participatiu, dotat amb 108.000 euros

Els impostos i taxes municipals a Algaida quedaran congelats durant el 2016 i ho són per segon any consecutiu, segons s’estableix en el pressupost aprovat i que s’incrementa un 4%, ja que passa dels 3,6 milions a 3,8 milions d’euros. L’augment es justifica pels ingressos generats per les legalitzacions de construccions en sòl rústic, que ascendeixen a 155.000 euros. L’equip de govern socialista no té previst realitzar cap préstec bancari i continuar reduint el deute municipal.

En els comptes de la sala per a enguany hi destaca per tercer any seguit la inclusió d’una partida per al pressupost participatiu, mitjançant el qual els veïns decideixen com gastar la partida. Per al 2016, el govern municipal ha reservat 108.000 euros. La participació ciutadana va permetre redactar un llistat de 36 propostes de millora o inversió, 20 de les quals foren valorades i prioritzades, i les altres no s’acceptaren pel volum d’inversió que s’exigia i que, per tant, no es poden executar si no hi ha ingressos extraordinaris. També s’han descartat propostes de projectes perquè són competència d’altres administracions.

Segons la batlessa, Maria Antònia Mulet, “la participació veïnal ha estat molt elevada”. Un total de 163 ciutadans algaidins ha expressat les seves propostes de millora, la més urgent de les quals ha resultat ser, segons les puntuacions emeses pels veïns, la reparació de la teulada del menjador escolar (10.000 euros) “perquè hi ha goteres”, seguida del projecte d’augmentar l’espai d’ombra del pati de l’escoleta infantil (2.000 euros) i de posar sòl aïllant a l’escoleta municipal d’infants Flor de Murta (25.000 euros). Un total de nou accions proposades pels veïns seran les que s’executaran en el marc del pressupost participatiu. Altres, com constituir una batucada, es plantejarà a l’escola de música. De la mateixa manera, la idea de crear una colla de dimonis i organitzar una festa d’espuma es traslladarà al Casal de Joves. La proposta que tindrà més dotació econòmica és l’embelliment de l’entrada a Pina amb 63.000 euros, tot i quedar en sisè lloc quant a puntuació emesa pels veïns que han volgut donar suport al pressupost participatiu.

El + vist

El + comentat