CARRETERES

El Consell es compromet a construir la variant est d'Algaida

La millora de la carretera que uneix Llucmajor i Algaida és una de les reivindicacions que més se senten entre els veïns dels dos municipis. La Comissió Informativa del Consell de Mallorca aprovà l'avantprojecte de l'obra fa un mes. Així se sap que el projecte té un pressupost inicial de 10,4 milions d'euros.

Una altra de les reivindicacions dels algaidins és la variant est del municipi que ha de connectar la carretera de Llucmajor amb la de Manacor. "És una obra prioritària per treure el trànsit del poble que reclamam des de la legislatura passada", explicava ahir el batle d'Algaida, el socialista Francesc Miralles.

Aquestes dues obres, juntament amb la carretera d'Algaida a Sencelles, estan previstes en la primera fase del Pla de Carreteres i ahir tots els partits amb representació al Consell en demanaren l'execució. L'acord arribà a partir d'una moció presentada pel PSOE que demanava que el Govern transferís al Consell el pressupost necessari per realitzar-les. Els consellers del PP accediren a votar-hi a favor després de fer constar que les "quanties fixades en el conveni de carreteres", que el Govern Bauzá enguany ha retallat un 50%, "són suficients per executar aquestes tres obres".

El + vist

El + comentat