ALGAIDA
Part Forana 15/07/2013

Festa del vi A la fresca al celler de Can Majoral

Unes 600 persones acudiren a Can Majoral per gaudir de la vetlada, que començà amb el so dels xeremiers d'Algaida

Ara Balears
1 min
Festa del vi  A la fresca al celler de Can Majoral

Algaida.Ja fa devuit estius que els cellers de Can Majoral celebren la Festa del vi a la fresca i aquest cap de setmana no n'ha estat excepció. Unes 600 persones acudiren a Can Majoral per gaudir de la vetlada, que començà amb el so dels xeremiers d'Algaida.

En la seva salutació, el propietari, Andreu Majoral, explicà la participació del celler en un projecte europeu anomenat "Més vi i menys CO2", que té per objectiu minimitzar l'impacte ambiental del sector vitivinícola.

L'acte principal fou una conversa tertúlia dirigida per la periodista Rosa Campomar que reflexionà sobre vi i la gastronomia mallorquina, "dues coses que van lligades i que aquí, a Mallorca, comparteixen alguns prejudicis, potser moltes virtuts i esperem que un futur esplèndid", apuntaren. Acompanyaren la periodista Jaume Oliver del Forn de Can Salem d'Algaida, qui havia estat cuiner a hotels d'alta categoria fins que decidí fer-se càrrec del forn familiar i passar a fer pastisseria d'autor, sense conservants ni addictius i amb molta dedicació, professió i passió. L'investigador de la gastronomia i de la nostra història recent, Antoni Tugores, també participà en la tertúlia. Així mateix, el millor sommelier de les Illes Balears per tercer any consecutiu, Antoni Fernàndez, explicà que fa feina a una distribuïdora de vins i no deixa de sorprendre's de com funciona el vi de Mallorca amb els que vénen de fora de l'illa i de com resulta de difícil vendre'l als consumidors d'aquí.

Més enllà d'aquestes reflexions, els assistents pogueren gaudir d'un tast comentat de dos vins del celler: el galdent 2011 i la novetat d'enguany, la gorgollassa 2011.

Després del sopar, hi hagué temps per al ball al so de la música jazz i Bossa Nova del grup The little lion trio.

stats